Hiszed vagy sem, az eredeti Total Recall - Az emlékmás immár harminc éves. A sci-fi akciófilmet sokan Arnold Schwarzenegger egyik legjobbjának tartják, nem is érdemtelenül. Nemrégiben a Yahoo! Entertainment magazin beszélgetett a sztárral, aki érdekes részletet árult el a forgatásról.

Azt már régóta tudjuk, hogy Tom Cruise vagy épp Jackie Chan maga végzi el a legvakmerőbb kaszkadőrmutatványaikat, de hasonlóképp gondolkozik Daniel Craig is. Azt is tudjuk, hogy e színészek olykor (Jackie Chan inkább gyakran) meg is sérültek a forgatások során. De ugyanezt talán kevesebben tudjuk Arnold Schwarzeneggerről.

Pedig ez a helyzet, erről mesélt az interjúban is. Elmondása szerint az egyik éjszakai forgatás során azt a jelenetet vették fel, amikor pisztollyal a kezében betörte egy vonat ablakát. Csakhogy a filmesek nem készítették elő megfelelően az ominózus ablakot, ezért a szilánkok mélyen felhasították a színész csuklóját. Ez persze nem gátolta meg abban, hogy még aznap éjjel folytassa a munkát. Az éjfélre tervezett ebédszünet során a mentősök szépen összevarrták a sebet a kezén, majd vaskos kötésbe bugyolálták. Hogy mindez ne látszódjon a felvételeken, a kabátja ujját szorosan hozzáerősítették.

Ez is bizonyítja, hogy Arnold Schwarzeneggert kemény fából faragták. De nem ez volt az egyetlen sérülése, amit karrierje során a forgatásokon összeszedett. A sokkal későbbi Erőnek erejével forgatásán a fején sérült meg egy kicsit, de azt is nagyjából egy óra alatt rendbe tették, és folytatódhatott a munka.