Sehol sem tart A szürke ötven árnyalata folytatása

Nem örülhetnek a rajongók, bár óriási siker volt, senki nem foglalkozik A szürke ötven árnyalatának folytatásával.

Az E.L. James nemzetközi bestsellerén alapuló A szürke ötven árnyalata a bemutatását követően sorra döntötte meg a bevételi rekordokat, ezért is furcsa, hogy a filmet készítő stúdió egyelőre mélyen hallgat a folytatásról.

A produkció a premierhétvégéjén 85 millió dollárt kaszált, bevételei a jelenlegi állás szerint meghaladták az 558 milliót, miközben a teljes film elkészítése a promócióival együtt mindössze 40 milliót kóstált.

A film producere, Dana Brunetti a The Hollywood Reporternek adott interjújában semmi biztatót nem tudott mondani a rajongóknak.

"Szó szerint fogalmunk sincs, mihez fogunk kezdeni. Senkivel nem találkoztam a folytatás kapcsán. Mindig azt mondogattuk, hogy ‘hozzuk ki az első részt, utána majd összejövünk, és kitaláljuk, hogyan tovább. ’ Erre egyelőre nem került sor. E. L. James még vissza sem jött vissza az Államokba. Én nem voltam a stúdióban sem. Volt pár email váltás, amiben megegyeztünk, hogy rendben van a dolog, és majd összejövünk, amikor mindenkinek alkalmas lesz."

Hogy pontosan mi állhat a hivatalos bejelentés halogatása hátterében, nem lehet pontosan tudni, azonban az első rész bemutatását követően hamar ott gyülekeztek a sötét felhők folytatás körül. A rendező, Sam Taylor-Johnson biztosan nem tér vissza folytatásra, mivel a forgatáson nagyon megromlott a viszonya E.L. James-szel, aki legutóbb azt követelte a Universaltól, hadd írhassa ő a második epizód forgatókönyvét. Eközben a film főszereplői, Dakota Johnson  és Jamie Dornan mesés fizetésemelést akarnak kiharcolni maguknak, a híresztelések szerint hét számjegyű összeg alatt szó sem lehet a megállapodásról.