Semmi esetre se próbáld ki otthon Chris Hemsworth rutinját!

Oké, azt eddig is tudtuk, hogy Chris Hemsworth mindig kifogástalan fizikai állapotban vesz részt a legtöbb forgatáson, arról azonban mostanáig ritkán esett szó, hogy mi is a “titkos receptje” annak, ha valaki csakugyan úgy akar festeni, mint egy asgardi istenség.

Luke Zocchi, Hemsworth személyi edzője valójában senkinek sem tanácsolja, hogy kövesse a színész rutinját. Ez persze főként arra a felkészülésre vonatkozik, amikor Hemsworth valójában csupasz felsőtesttel látható Thor szerepében.

Hemsworth egy héttel a felvételek előtt folyamatosan növelni kezdi a vízfogyasztását. Az első napon Hemsworth 3 liter vizet iszik, a következő napokban pedig minden nap egy literrel növeli a bevitt mennyiséget, így rutin végére naponta hét liter vizet iszik meg.

A felvétel előtti ebédszünetben teljesen visszafogja a folyadékbevitelt. “Ez semmiképpen sem mondható egészséges dolognak, senkinek sem ajánlom” - szögezte le Zocchi az Insider magazinnak adott interjúban.

Az edző elmondása szerint a cél az, hogy a színész izmai a víz kihajtásával a normálisnál "sűrűbbnek és keménynek" tűnjenek. Azonban a dehidratálás nem az egyetlen lépés, amit Chris Hemsworth ilyenkor tesz.

Ezzel egy időben Hemsworth szénhidrátciklusos diétát folytat, amely azt jelenti, hogy egy héttel a felvételek előtt teljesen mellőzi a szénhidrátbevitelt, az utolsó napokban azonban óránként 40 gramm szénhidrátot fogyaszt el. Zocchi elmondása szerint ennek eredményeként a dehidratált izmok glikogénnel töltődnek fel, így a felvételeken sokkal definiáltabbnak és masszívabbnak tűnnek azok.

Fenti cikkünkkel tehát senkit sem szeretnénk arra buzdítani, hogy hasonló módszernek vesse alá magát, Hemsworth izmait talán jobb is “távolról csodálni”, amelyre lehetőség is nyílik az idén júliusban debütáló Szerelem és mennydörgésben.