Shia LaBeouf saját állítása szerint spirituális megvilágosodást élt át új filmjének, a Padre Pio forgatásán.

A színész minderről Robert Barron püspökkel, a Word on Fire Catholic Ministries munkatársával beszélt, így többek között azt is elmondta, hogy miként változott meg a hite a készülő film munkálatai során, amelyben a címszereplő szerzetest alakítja.

LaBeouf őszintén beszélt életének viharos utolsó éveiről, amelyek során több nyilvános botrányba is belekeveredett, miután volt barátnője, FKA twigs beperelte szexuális zaklatásért és érzelmi zsarolásért.

“Egy pisztoly volt az asztalomon. Nem akartam már életben lenni, amikor mindez megtörtént. Ilyen szégyent még soha nem tapasztaltam. Nem tudod, hova menj. Nem tudsz kimenni, hogy vegyél egy tacót, nem akarsz menni sehova. De ugyanakkor ott volt bennem a mély vágy, hogy kitartsak” - mondt LabBeouf.

A színész saját elmondása szerint korábban mindig is ateistának vallotta magát, azt mondta, hogy a múltban a saját élete feletti kontrollról alkotott meggyőződései miatt nehezére esett hinni Istenben.

“Most már tudom, hogy Isten az egómat használta arra, hogy magához vonzzon. Elhúzott a világi vágyaktól. Mindez egyszerre történt. De nem éreztem volna semmi késztetést, hogy beüljek az autómba, és felmenjek a kolostorba, ha nem gondoltam volna, hogy ezzel megmentem a karrieremet” - tette hozzá a színész.

Shia LaBeouf 2020-ban határozatlan időre visszavonult a színészettől, az Abel Ferrara rendezésében készült Padre Pio premierjére a Velencei Filmfesztiválon kerül majd sor, amelyben LaBeouf várhatóan visszatér majd.