70 Mulan  (2020)

A következő hétvégén debütál a hazai mozikban a Mulan élőszereplős változata. A filmet már most hatalmas várakozás előzi meg, ezzel kapcsolatban pedig be is futottak az első kritikák.

Ahogy a Tenet, úgy a Mulan esetében is nem kicsi a tét, több előzetes elemzés is azt jósolta, ha ezek a filmek elhasalnak a kasszáknál, akkor a pandémia csakugyan teljességgel betett a moziknak és filmszakmának. Nolan filmje egész jól teljesített, és nagyon úgy tűnik, hogy a Mulant sem kell majd igazán félteni. A Rotten Tomatoes portálon jelenleg legalábbis 81 százalékon áll a film értékelése, a kritikusok közül pedig a legtöbben a film lélegzetelállító vizuális megoldásait emelték ki.

“A látvány az erőssége a filmnek, ez azért is jó, mivel eltereli a figyelmet a történetmesélés gyenge pontjairól” - írja Katie Walsh a Tribune News Service-től.

“A történet századokkal ezelőtt játszódik, ennél aktuálisabb viszont nem is lehetne” - olvasható a RogerEbert.com szerzőjétől, Christy Lemire-től.

Cary Darling a Houston Chronicle kritikusa az alábbiakat jegyzi: “A Mulan színes és gyönyörű látványvilága egyszerűen átütő, külön dicséret jár ezért Mandy Walkernek. Ezt a filmet lehetőleg nagyvásznon kell látni!”

Mulan szeptember 10-én debütál nálunk, így hamarosan mindenki eldöntheti, mennyire is helytálló mindaz, amit a kritikusok állítanak.