Siker vagy bukás Guy Ritchie új filmje? Befutottak a kritikák az Úriemberekhez

Az előzetesek alapján a parádés szereposztás mellett egy igencsak pörgős akciófilmet ígért az Úriemberek, hamarosan pedig nálunk is mozikba kerül a film, az első értékelések azonban már most befutottak.

Az Úriemberek története szerint, amikor Mickey Pearson, London leghírhedtebb drogdílere úgy dönt, végleg kiszáll a bizniszből, azonnal számtalan jelentkező támad, aki át szeretné venni a helyét. Mickey azonban nem hajlandó bárkit méltó utódjául megjelölni, főként nem holmi kisstílű bűnözőket.

Nagyon úgy tűnik, hogy a film igencsak beváltja mindazt, amit korábban ígért, a Rotten Tomatoes portálon legalábbis 77 százalékon áll jelenleg az Úriemberek értékelése.

„Egy vicces, erőszakos és nem utolsó sorban vad sztori egy igazán jól összerakott szereposztással és színes karakterekkel” – írja a Michael O’Sullivan a Whasington Post szerzője.

„A film a retrográd politikája és a macsós stílusa ellenére nagyon szórakoztató tud lenni, amelynek csúcspontja igazán ki van járatva” – jegyzi meg az Entartinment Weekly kritikusa,
Leah Greenblatt.

„Az Úriemberek lehet, hogy hatalmas slágernek ígérkezik, de az egész koncepció esztétikája fáradt, így igencsak ráfért volna valamilyen friss újragondolás” – olvasható a Newsday kritikusától, Robert Levintől.

Richarw Lawson, a Vanity Fairtől pedig az alábbiakat írja: „Teljesen kielégítő számomra, ahogy a cselekmény a karakterek történeteit egymásba fűzi, ez abszolút értékelendő.”

Az Úriemberek tehát 2020. január 30-án a hazai mozikba is megérkezik, így alig egy hét múlva mindenki meggyőződhet arról személyesen, mennyire is van igazuk a kritikusoknak.