Snoke fővezér egyike a legutóbbi Star Wars trilógia legérdekesebb, legtitokzatosabb szereplőinek. A negatív karakter először a Star Wars - Az ébredő Erőben bukkant fel, de ekkor még nem sokat láthattunk belőle. Aztán a Star Wars: Az utolsó Jedikben már el is búcsúzhattunk tőle.

Nemrégiben a karaktert megtervező Ivan Manzella adott egy interjút, amelyben többek közt Snoke fővezér is szóba került. Manzella pedig egy nagyon érdekes részletet árult el vele kapcsolatban.

Mint kiderült, a karakter tervezésének kezdetén még teljesen más koncepcióban gondolkoztak, mint ami végül megvalósult. Manzella például először egy női karaktert rajzolt le. Ezt azonban villámgyorsan el is vetették, és ettől kezdve már egyértelmű volt, hogy Snoke fővezér férfi lesz.

Manzella azt is elárulta, hogy a karakter megformálása során egy korábbi Star Wars szereplőt vette alapul. A néha Peter Cushing alakította annak idején Wilhuff Tarkint, a Galaktikus Birodalom vezetőjét. Egyes rajongói eszmefuttatások szerint Snoke fővezér pedig nem más, mint maga Tarkin. Ez az elképzelés pedig annyira lenyűgözte Manzellát, hogy végül róla mintázta meg a karaktert.