Gene Hackman az egyik legnagyobb még élő színészlegenda, aki hosszú évekkel ezelőtt felhagyott az aktív színészkedéssel. A sztár immár 93 évesen is jó egészségnek örvend és a jelek szerint aktív életet él. Erre utalnak azok a képek, amelyek a napokban készültek róla.

A legenda a '80-as években költözött az Új Mexikóban található Santa Fé városába feleségével. Azóta is itt él és nyugdíjas éveit is aktívan tölti. A napokban egy gyorsétteremnél, majd egy benzinkúton is készültek róla fotók. Autójából vásárolt egy csirkés szendvicset, majd annak elfogyasztása után egy közeli benzinkúton vásárolt üzemanyagot. Később a birtokán kertészkedés közben is látták.

A jelek szerint Gene Hackman abszolút jó bőrben van, amit többek közt annak is köszönhet, hogy még most is rendszeresen kerékpározik és kertészkedik. Előbbi kapcsán érdemes megjegyezni, hogy 2012-ben balesetet szenvedett, amikor elütötte egy kisteherautó, de szerencsére felépült sérüléseiből.

Gene Hackman mindig is kerülte a rivaldafényt, ez a 2004-es visszavonulása óta még inkább így van. Interjút is csak nagyon-nagyon ritkán adott, legutóbb még 2021-ben a The Postnak. Ebben arról mesélt, hogy sosem szerette újranézni a saját filmjeit. Például a Francia kapcsolatot, amiért első Oscar-díját nyerte, mindössze egyetlen egyszer látta még 1971-ben, akkor is egy utómunkálatokkal foglalkozó stúdió pici vetítőtermében.

Gene Hackman továbbra is visszavonult életet él, a kertészkedés mellett regényírással üti el az idejét. Már több kötete is megjelent.