A minap derült ki, hogy Brie Larson újra visszatér a Marvel moziverzumba, hiszen már folynak a Marvelek előkészületei. Mivel a harmadik fázis lezárult, és ezzel egy rakás eddig kulcsszerepet játszó karaktertől is el kellett köszönnünk, adódik a kérdés, hogy a következő években és fázisokban kik léphetnek elő vezető szerepre. A Marvel tervezi egy ötödik Bosszúállók mozi elkészítését is, ám ez már egy egészen más csapat lenne, mint eddig. És éppen ezért kért Larson jelentős fizetésemelést.

A Bosszúállók: Végjáték fontosabb karaktereit alakító színészek 15 millió dollárt kaptak fejenként, Larson pontosan ezt szeretné megkapni. Szerződésmódosítási igényét arra alapozza, hogy a Marvel moziverzum egyik legsikeresebb filmje (legalábbis anyagilag) volt az övé, amelynek bevételei átlépték az 1 milliárd dollárt is. Éppen ezért úgy véli, Marvel Kapitány karaktere vezető szerepet érdemel a soron következő filmekben is, kvázi ő lépne Amerika kapitány vagy Vasember nyomdokaiba. Ezért pedig hozzájuk hasonló gázsi is jár.

Igen ám, csakhogy a Marvel egészen másképp látja a dolgokat. Egyfelől Marvel Kapitány még egészen új karakter, aki előtt valóban szép jövő állhat, de az korántsem biztos, hogy ő lesz a Bosszúállók új vezetője. Ezt a szerepkört ugyanis Kevin Feige és csapata sokkal inkább Tom Hollandre és az általa alakított Pókemberre bíznák. Így Larson követelése sem állja meg teljes mértékben a helyét, legalábbis az indoklása nem. Az persze más kérdés, hogy mint nő, megérdemel ugyanolyan gázsit, mint férfi színész társai.

A Marvelnek mindenesetre van még ideje tárgyalni a színésznővel, hiszen a következő Bosszúállók mozi még premierdátummal sem rendelkezik, de bizonyos, hogy a frissen bejelentett Marvelek után kerülhet csak a mozikba. Vagyis 2023 előtt aligha. Addig pedig bőven kiderülhet, hogy mennyire is tud sikeres lenni a karakter, mennyire lehet rá építeni a következő fázisokat, és így mennyire lehet jogos a fizetési követelés.