Sylvester Stallone akciósztár, rendező, producer, forgatókönyvíró és író is egyben. És kimondottan szereti e tevékenységeket lehetőség szerint egyszerre vagy összekapcsolva művelni. Ez történt karrierje viszonylag elején is, amikor 1978-ban leforgatta az Édenkert a sikátorban (galériánkban) című filmjét. Nem hallottál még róla? Nem csoda.

A színész saját bevallása szerint soha nem fogja megbocsátani magának mindazt, ami annak idején e film kapcsán történt. Sylvester Stallone akkorra már túl volt első karrierindító megasikerén, a Rockyn, de ettől függetlenül még nem tartozott a legnagyobb hollywoodi sztárok közé. Még bizony szinte házalnia kellett a szerepekért.

Egyszer részt vett egy meghallgatáson, ám nem kapta meg a szerepet. A producereknek viszont távozása előtt odavetette, hogy írt egy regényt, és abból egy forgatókönyvet is. Ez volt az Édenkert a sikátorban, amire rá is kaptak… volna, csakhogy korábban már felajánlotta egy másik producernek, Edward R. Pressmannek, aki hallani sem akart róla, hogy mások is beszálljanak a filmbe. Így végül vele készítette el.

Ám Sylvester Stallone állítása szerint ez nagyon rossz döntésnek bizonyult. A vágószobában ugyanis a producer nagyon belenyúlt a filmbe, és nagyjából 40 jelenetet vágott ki belőle. Olyanokat, amik mélyebbé tették volna a karaktereket, és megteremtették volna a film hangulatát.

Nem csoda, hogy az Édenkert a sikátorban méretes pofára esés volt, mindössze 7 millió dollárt hozott a konyhára. Összehasonlításképp: a Rocky 117 milliót… Sylvester Stallone később a film TV-verziójába visszacsempészte a kivágott jelenetek nagyjából negyedét, de ettől sem lett sikeresebb a film. Ekkor megfogadta, hogy soha többet nem hagyja, hogy mások beleszóljanak a filmjeibe.

dráma

Cosmo Carboni (Sylvester Stallone) egy szegény csavargó, aki a pénzkereset érdekében majd minden lehetőséget megpróbál megfogni. Elsősorban feketén fogadásokat köt az öccsére,... több»