Star Wars-botrány: Kirúgta a Lucasfilm a Mandalorian színésznőjét az antiszemita poszjta miatt

A Lucasfilm menesztette a Disney+-on futó nagysikerű Mandalorian sorozatában Cara Dune-t alakító Gina Caranót, miután hatalmas botrány robbant ki a napokban a színésznő körül. Mondjuk a részleteket!

Carano már egy hónappal korábban is hatalmas port kavart a közösségi médiában azon bejegyzéseivel, amelyekben a maszkviselést bírálta. Egyes források szerint a Lucasfilm azóta vette fontolóra, hogy meneszti a színésznőt a produkciótól, legutóbbi megnyilvánulása pedig az utolsó csepp volt a pohárban.

A Mandalorian sztárja egy instasztorit tett közzé a napokban, amelyben a következőket írta: “Zsidókat vertek meg az utcán, amelyet nem náci katonák követtek el, hanem a szomszédjaik...időnként gyerekek is. Mivel a történelmet emberek konstruálják, ezért a mai emberek figyelmét időnként elkerüli, hogy a náci katonák nem lettek volna képesek csak úgy összeterelni a zsidókat anélkül, hogy a politikai hatalom volna meg őket a saját szomszédjaikkal. Ez vajon mennyiben különbözik attól, ha valakit a politikai nézetei miatt gyűlölnek?”

A sztorit azóta törölték, ám mégis elegendő volt ahhoz, hogy a rajongók követeljék a stúdiótól, hogy azonnal rúgják ki Caranót a sorozatból. Az üggyel kapcsolatban pedig a Lucasfilm közleményére sem kellett sokáig várni:

“Gina Carano nem áll stúdiónk alkalmazásában, illetve nem is tervezzük, hogy a jövőben alkalmazzuk őt. A közösségi médiában közzétett bejegyzéseiről úgy gondoljuk, hogy kulturális és vallási identitás alapján mocskolt be embereket, amelyet elfogadhatatlannak tartunk.”