Stephen King legfélelmetesebb munkája a mikrós lazac

Ragyogás, Carrie, Christine, Cujo, Az, A setét torony… csupán néhány a 74 éves Stephen King leghíresebb horrortörténetei közül, amelyek mind megértek legalább egy filmes feldolgozást is. De most úgy tűnik, hogy a legendás író olyan formában hozta a frászt a rajongóira, amire senki sem volt felkészülve: egy twitteres recepttel!

Azt nem tudni, hogy milyen indíttatásból, de Stephen King a napokban gondolt egyet és leült a laptopja elé, hogy megosszon valamit a nagyjából 6,6 millió Twitter-követőjével. Egy receptről van szó, amely rendkívül egyszerű, mégis valósággal a frászt hozta a kulináris élvezetek iránt minimálisan is fogékony követőkre. A recept a következő:

Vegyél a szupermarketben egy nem túl nagy lazacot. Locsold meg némi olívaolajjal és önts rá citromlevet. Az egészet tekerd be nedves papírtörlőbe, majd mehet is be a mikróba, ahol három percig melegítsd. És már kész is, lehet fogyasztani. Esetleg némi salátát tolhatsz mellé. 

Az alig mikrózott nyers lazac receptje valóságos futótűzként terjedt a Twitteren, ahol a rajongók szinte egyöntetűen az író eddigi leghátborzongatóbb műveként tekintenek rá. Sokan reagáltak ennél bonyolultabb, de garantáltan finomabb és főleg ehetőbb lazac-receptekkel, de volt olyan is, aki egyenesen azt ajánlotta fel, hogy átmegy az íróhoz és helyben főz neki valami finomat.

Még egy híres celeb-szakács, José Andrés is reagált a receptre: „Ez egy horrorfilm! Együk nyersen, együk grillezve, együk sütve… de három perc a mikróban, na az már az Alkonyzóna!”