Ma hajnalban megérkezett a képernyőkre az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozatának, a Trónok harcának befejező epizódja.

A nyolcadik évad azonban együttesen sem igazán nyerte el a nézők tetszését, sokan a történet hiányosságaira panaszkodtak, az ötödik epizód azonban végleg kiverte a biztosítékot a rajongóknál. Az elmúlt hét folyamán ugyanis a legelszántabbak petíciót nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy az HBO forgassa újra a nyolcadik évadot, amelyet közel 850 ezren írtak már alá.

Mindennek alighanem egyik legfőbb oka, hogy sokak kedvenc karaktere, Daenerys a Királyvárnál aratott győzelem során gyakorlatilag teljesen elborult és felégette a teljes várost, mintha csak apja, az „Őrült király” nyomdokaiba akarna lépni.

Bár a csatorna eddig nem adott ki hivatalos közlemény, amelyben reagálni kívánna a rajongók követeléseire. Akadtak azonban olyanok is, akik védelmükbe vették a széria befejező évadát. Stephen King egyik közösségi oldalán tett közzé egy posztot arról, hogy valójában mi is lehet az oka a hirtelen kialakult ellenszenvnek.

„Nekem tetszett a Trónok harca utolsó évada, beleértve Dani legutóbbi tetteit is Királyvárnál. Sok negatív visszhang érkezett a lezárással kapcsolatban, de azt gondolom, hogy mindez azért van, mert legtöbben nem is szeretnének semmilyen lezárást. De ahogy mondani szokás: egyszer minden jónak vége szakad”, írta a szerző.

Sokan ugyan egyetértettek a King szavaival, sokan azonban ezt az érvet is mélyen elutasították, mindenesetre a HBO további spin-offokat tervez készíteni a Trónok harcából, így nagy valószínűséggel már le is szűrte a következtetéseket a temérdek negatív visszajelzésből.