Stranger Things: 3 dolog, amit tudnod kell a 4. évadról (spoilermentes)

Ez a nap is elérkezett. Végre elérhető a Netflix műsorkínálatában a Stranger Things negyedik évadának első fele, amelyből két epizódot Antal Nimród rendezett.

Közel három évet kellett várni a sorozat rajongóinak a folytatására, ám úgy tűnik, hogy a stúdió igyekezett őket kárpótolni, amennyire csak lehetett, hiszen az epizódok átlagos játékideje 1 óra 15 perc. 

AZ A FRÁNYA IDŐ

Az idő “működése” mindig is egy kicsit homályosnak bizonyult Hawkins városában, így most is kérdéses volt, hogy mennyi idő is telt el a harmadik évad történései óta. Nos, úgy tűnik, hogy a Starcourt Mallban lezajlott csetepaté és a negyedik évad kezdete között mindössze fél év telt el.

MINT EGY KIRAKÓS

A negyedik évad világa továbbra is nyolcvanas évek popkultúrális hangulatát eleveníti fel, amely a harmadik évadhoz hasonlóan hatalmas főhajtást tesz a korszak nagy filmjei előtt, bár a korábbi pletykák szerint a folytatás egyúttal megtalálja a saját identitását is. Abban viszont teljesen biztosak lehetünk, hogy ez a felvonás sokkal véresebb és brutálisabb lesz a korábbiaknál. Úgy tűnik, hogy a csapatnak nem sok választása marad, minthogy “átlagos” családként viselkedjenek, ez pedig egy kicsit szét is szakítja őket egymástól.

KARAKTERDRÁMA

Az egymástól való távolság viszont lehetővé teszi, hogy a nézők mélyebben is belelássanak hőseink lelki világába. Miközben a legtöbb tinédzser a pubertáskorral és végül az iskolai életükkel vannak elfoglalva, hőseinknek azzal is szembe kell nézniük, hogy milyen szörnyűségek is szabadultak el a világban. Az új teremtmény minden eddiginél félelmetesebbnek tűnik a jelenléte pedig kétségtelenül azt sejteti, hogy ez a történet bizony a végéhez közeledik.

dráma | fantasy | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Hopper Oroszországban raboskodik, ahol sok veszéllyel kell szembenéznie, amik emberi és nem emberi dolgok is egyaránt. Az Egyesült Államokban új problémák kezdenek jelentkezni,... több»