Streaming tipp: A legjobb Marvel-sorozat, és még nem is hallottál róla

A Légió egy szuperhősös televíziós sorozat, amelyet Noah Hawley készített az FX számára, és amely a Marvel Comics karakterén, David Halleren alapul. 

MIRŐL SZÓL?

A sorozat Hallert követi, egy férfit, akit skizofréniával diagnosztizáltak és intézetbe került. Végül azonban rájön, hogy a fejében lévő hangok és látomások valójában valósak lehetnek, és hogy ő egy erős mutáns, aki több személyiséggel rendelkezik, amelyek mindegyike saját, egyedi képességgel rendelkezik.

HÁNY ÉVADOS?

A sorozat premierje 2017-ben volt, és három évadon keresztül futott a 2019-es fináléig. A főszerepekben Dan Stevens David Haller, Rachel Keller Sydney "Syd" Barrett, Aubrey Plaza Lenny Busker és Jean Smart Melanie Bird szerepében látható. A sorozat széles körű kritikai elismerést kapott az egyedi és innovatív történetmesélésért, a vizuálisan lenyűgöző operatőri munkáért és a szereplők erős alakításaiért.

HOGY KAPCSOLÓDIK A TÖBBI MARVEL-PRODUKCIÓHOZ?

A Légió az X-Men filmes univerzumban játszódik, de a sorozat nem kapcsolódik közvetlenül a filmekhez. Ehelyett önálló történetként szolgál a tágabb X-Men-univerzumon belül. A sorozat a mentális betegségek, az identitás és a valóság természetének témáit járja körül, miközben szürrealista és pszichológiai drámai elemeket is tartalmaz.

A LÁTVÁNY ÉS A ZENE

A széria egyik kiemelkedő aspektusa az egyedi vizuális stílusa: szürreális jelenetek, valamint a színek és vizuális effektek egyvelege tárul a nézők elé, de sokat hozzátesz az élményhez a sorozat eklektikus és atmoszférikus zenei aláfestése.

AKKOR ÉRDEMES NÉZNEM?

Összefoglalva, a Légió egy úttörő és rendkívül fantáziadús szuperhősös sorozat, amely mélyebb témákat és ötleteket tár fel a műfajon belül. A Marvel és a szuperhősös történetek rajongóinak, valamint azoknak, akik értékelik az innovatív és vizuálisan lenyűgöző televíziózást, kötelező néznivaló. A Disney+-on akár most is belevághatsz.

68 Légió  (2017)

akció | dráma | sci-fi | thriller

David Haller, vagy álnevén a Légiós egy páratlan ember, akinek különleges képessége néha áldást, de leginkább átkot jelent fejére. Az emberfeletti hatalom ugyanis nem jár... több»