Szabadlábra helyezték a Smalville sztárját

A Smallville egykori színésznőjét és az NXIVM szexszekta egykori tagját, Allison Macket hétfőn engedték ki a börtönből - közölte a szövetségi börtönügyi hivatal.  

A 40 éves Macket 2021-ben három év börtönre ítélték, miután bizonyítást nyert, hogy nőket toborzott az NXIVM szexszektába, hogy azok szexrabszolgái legyenek a szekta vezetőjének, Keith Raniere-nek. Az NXIVM-et önsegítő csoportként hirdették, de valójában sokkal sötétebb dolgokról volt szó. Raniere elítélése során az áldozatok "szörnyetegnek", "parazitának" és "terroristának" nevezték a szektavezetőt, aki pszichésen és fizikailag manipulálta a követőit.

A színésznőt először 2018-ban tartóztatták le a szektában betöltött szerepe miatt. 2019 áprilisában bűnösnek vallotta magát zsarolás vádjában is. Mack képviselője nem reagált azonnal az Insider megkeresésére.

Az NXIVM túlélőinek írt levelében, amelyet napokkal az ítélethirdetése előtt adtak közre, Mack a szektában betöltött szerepét a "legnagyobb hibájának" nevezte: "Most kiemelkedően fontos számomra, hogy szívem legmélyéről elmondjam, nagyon sajnálom" - írta akkor a 38 éves Mack. 

Az ítélethirdetése előtti egyik bírósági meghallgatáson Mack azt mondta, hogy kompromittáló információkat és fényképeket szerzett két nőről, majd azzal fenyegetőzött, hogy a róluk készült anyagokkal fogja zsarolni őket, ha nem hajtanak végre "úgynevezett szerelmi aktusokat".

Az egyik áldozat, aki csak a Camila nevet használta, azt mondta, hogy Raniere szexuális kapcsolatra kényszerítette 15 éves korában, és ez a kényszerítés 27 éves koráig tartott - derült ki az Insider birtokába került bírósági dokumentumokból.

Az egykori szektatagok a bíróságon azt vallották, hogy agymosás és kizsákmányolás áldozatai voltak, és Raniere monogramjával bélyegezték meg őket. Raniere-t 120 év börtönbüntetésre ítélték a szektában betöltött szerepe miatt, de ő továbbra is a rácsok mögül irányította a szektát; követői alkalmanként körülvették a brooklyni börtönt, és táncoltak a tiszteletére. 

Mack, akinek legkorábbi színészi szerepei a '80-as évek végére és a '90-es évek elejére nyúlnak vissza, talán leginkább a Smallville című sorozatból ismert.

A Tom Welling által alakított Clark Kent/Superman karaktere köré épült sorozat 10 évadon keresztül futott a The CW (akkor még The WB néven) csatornán 2001 és 2011 között. Mack alakította Chloe Sullivant, Clark egyik barátját. Mack két Smallville minisorozatban is szerepelt, amelyek az ő karakterére fókuszáltak. 

A Smallville utáni években a színésznőnek volt egy szerepe az FX Wilfred című sorozatában, vendégszerepelt a Fox The Following/Gyilkos hajsza című sorozatában, és visszatérő szerepe volt az American Odyssey/ A túlélés ára című akciósorozatban. Mack legutóbbi szerepe egy animációs karakter hangja volt az Amazon Studios Lost in Oz című tévésorozatában 2016-ban. Nos, kérdés, hogy mennyi esélye van színésznőként újraindítani karrierjét...