Edward Norton hétfőn a PBS Finding Your Roots című műsorának előzetesében megtudta, hogy ősei egykor rabszolgatartók voltak.

Henry Louis Gates Jr. történész,  aki a műsor házigazdája, szembesítette a színészt a tényekkel, majd feltette a kérdést, hogy milyen érzés ez számára.

“A rövid válasz az, hogy ezek a dolgok kényelmetlenek, és neked is kényelmetlenül kell érezned magad miattuk. Mindenkinek kellemetlenül kellene éreznie magát” - felelte Norton.

“Ez nem az ön és a saját életének megítélése, hanem az ország történelmének megítélése. Mindenekelőtt ezt kell tudomásul venni, és aztán meg kell küzdeni vele” - tette hozzá a színész.

A műsorban egyébként az is kiderül, hogy Norton távoli rokonságban áll James Rouse-zal - aki megalapította a Rouse Company-t, egy mára már megszűnt bevásárlóközpont-fejlesztő céget.

A Finding Your Roots kilencedik évadának premierje és a teljes adás január harmadikán debütál majd.

Épp tegnap derült ki, hogy egy másik A-listás sztár felmenő is rabszolgatartók voltak, ami miatt súlyos jóvátételi kártérítést fizethet a családja. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben