Szexizmusa miatt került újra a figyelem középpontjába a Grease

Randal Kleiser 1978-ban megjelent rendezése, a Pomádé ma már gyakorlatilag kultfilmnek mondható, ám úgy tűnik, hogy a produkció megjelentetése kemény falakba ütközött az elmúlt napokban.

Azt persze túlzás lenne állítani, hogy a Pomádé teljesen tiltólistára került volna, mindenesetre a Presbyterian Ladies’ College és a Scotch College iskola tiltakozni kíván az ellen, hogy a musicalt a továbbiakban iskolai darabként is bemutatásra kerülhessen.

A két intézmény vezetősége a diákok által benyúsztott panaszokra hivatkozva kívánja meglépni a fenti intézkedéseket, mint kiderült ugyanis sokan “nem megfelelőnek” tartották napjainkban, így a két iskola a továbbiakban nem kívánja koprodukcióban sem megvalósítani a darabot.

A Pomádé egyébként annak idején alig 6 millió dolláros költségvetésből készül, ezzel szemben viszont a film csaknem 366 millió dolláros bevételt termelt, nem mellékesen pedig  John Travolta és Olivia Newton-John karrierjük egyik legikonikusabb alakítását hozták a filmben.

87 Pomádé  (1978)

musical | romantikus

SkyShowtime (2023.02.14.)

Danny (John Travolta) és Sandy (Olivia Newton-John) a nyári szünidő  alatt egymásba szerettek, de a vakáció véget értével azt hitték, már sosem látják viszont egymást. Nagy... több»