Szexjelenet férfi rendezővel? Soha többé!

Amióta a filmipar létezik, azóta van meztelenkedés és szex is a filmekben. Persze nem mindegyikben, de voltak időszakok, amikor egy-egy meztelen jelenet egyszerűen mindig volt itt-ott a történetben. Manapság már egész máshogy állnak a kérdéshez a rendezők és filmkészítők, de a meztelen és szexjelenetek ma is fontos részét képezik bizonyos alkotásoknak. Sok színész is vállal ilyeneket főleg karrierjük elején, de sokan közülük idővel teljesen felhagynak a mozivásznon meztelenkedéssel. Ilyen Keira Knightley is.

A népszerű színésznő meglehetősen változatos karriert tudhat a háta mögött, pedig még nagyon fiatal. Láthattuk számtalan blockbuster moziban, de nem utasítja vissza a kisebb költségvetésű alkotásokat sem, ahogy akár a művészfilmeket sem. És bizony őt is láthattuk már forró jelenetekben, megcsodálhattuk bájait ruha nélkül. De többé már nem.

Keira Knightley ugyanis immár minden szerződésébe belefoglal egy kitételt, miszerint nem vállal meztelen jelenetet. Ezt azzal magyarázta, hogy immár kétgyermekes családanya, és mint ilyen, nem szeretné mutogatni magát egy rakás férfi előtt a forgatásokon. A színésznő hozzátette, ez részben hiúsági kérdés is nála, hiszen a két gyermek kihordása nyomokat hagyott a testén. Részben pedig elege volt a férfiak vizslató tekintetéből.

Azt azonban nem zárta ki teljesen, hogy a jövőben vállaljon majd meztelen jeleneteket. De ezt kizárólag olyan filmben tudja elképzelni, ami az anyaságról vagy épp a nők önelfogadásáról szól. És az is fontos számára, hogy női rendezővel dolgozhasson.