Amikor Disney-sztárokról beszélünk, nem épp ilyen arcok jutnak az eszünkbe. Legalábbis ideális esetben. Most viszont arról számolhatunk be, hogy Stoney Westmorelandet jogerősen két év börtönre ítélték szexuális bűncselekmények miatt.

A most 52 éves színészt még 2018-ban tartóztatták le a Utah állambeli Salt Lake Cityben. A vád szerint egy online társkereső oldalon lépett kapcsolatba egy 13 éves fiúval, akinek meztelen képeket küldött magáról, cserébe tőle is hasonlókat kért. Megbeszéltek egy találkozót, amire egy bérelt autóval érkezett meg és az volt a terve, hogy egy szállodában folytatják az estét.

Csakhogy a 13 éves fiú profilja valójában a helyi rendőrség által készített csapda volt, amibe csont nélkül belesétált. Letartóztatásakor azt vallotta, hogy azt hitte, egy felnőtt férfivel chatel, aki szerepjátékot játszik vele.

Az ügyészség eredetileg 10 év letöltendő börtönbüntetést kért a színészre, akit a botrány kirobbanása után azonnal kirúgtak a Disney Channeltől. Ám végül vádalkut kötött, amelynek értelmében két év letöltendő büntetést kapott. Szabadlábra helyezése után tíz évig felügyelőtiszt figyel majd rá, be kell regisztrálnia a szexuális bűnözők adatbázisába és minden közösségi média és email profilját be kell jelentenie. A színész ügyvédje azt nyilatkozta, hogy ügyfelét egy szexuális zaklatókkal foglalkozó intézet szakembere is megvizsgálta és úgy találta, hogy nem vonzódik a kiskorúakhoz.