Taron Egerton nem szerepel a Kingsman 3-ban

Jövő év elején kezdik el forgatni a King's Man: A kezdetek-at, amivel kapcsolatban Matthew Vaughn rendezőnek kicsit más tervei vannak, mint az előző két résszel. Példának okáért: Taron Egerton nem lesz része a produkciónak, vagyis a régi jó ismerős Eggsy nem fog feltűnni a filmben.

A színész erről nemrég egy interjúban számolt be – jelenleg ugyanis elég elfoglalt a hamarosan érkező Robin Hood promójával -, de gyorsan meg is nyugtatta a rajongókat, hogy ez természetesen nem jelenti azt, hogy Eggsy soha többet nem tűnik majd fel a vásznon, csak arról van szó, hogy a rendező következő filmtervének nem része Egerton.

Ami rögtön érthetővé is válik akkor, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a 3. rész története a 20. század elején játszódik – tehát ezúttal előzményfilmet kapunk, nem pedig folytatást, amiben Ralph Fiennesnak jut az egyik főszerep. A rendező fejében tervben van egy másik, az eddigi történetek folytatásaként is értelmezhető film is, de addig még sok víz folyik le a Dunán, amíg megvalósulhat.

A Fox stúdió épp összeolvadóban van a Disney-vel, és bár a folyamat lassú, és a Kingsman 3-at nem igazán érinti – mert a film forgatása és vágása is befejeződik, mielőtt a Disney átvenné a Fox eddigi anyagait – az esetleges 4. részről már ők fognak dönteni.

A Disney meglehetősen profitorientált – de a Kingsman-franchise kapcsán ezzel nem lehet gond. Az első két rész összesen 825 millió dollárt hozott világszerte, vagyis jövedelmező produkciók. Ha ez elmondható lesz a 2019 novemberében érkező harmadik részről is, akkor biztosak lehetünk benne, hogy Egerton és Eggys visszatér.