2020.09.23   szerző: csd   hozzászólások: 0

Kétségtelen, hogy nem csupán a Zsivány Egyes, de a teljes Star Wars franchise egyik legütősebb jelenetének számít, amikor Darth Vader egyedül végez egy csapat lázadóval, hogy visszaszerezze a Halálcsillag ellopott terveit.

Te is látni akarod Darth Vadert kék fénykarddal a Zsivány Egyes legfélelmetesebb jelenetében! (videó)

Csupán “hab a tortán”, hogy a képsor sötét és félelmetes hangulatát a Sith Nagyúr vörösen izzó fénykardja alapozza meg. Ennyire hátborzongató mozzanathoz aligha lehettek hozzászokva a filmszéria rajongói, Yusi-D-Jordan YouTuber azonban egy kicsit újragondolta a koncepciót, és némi utómunkával átfestette Vader legendás fegyverét kék és zöld színűre.

A jelenet brutalitásán mindez persze nem finomít, mindenesetre némileg változtat az értelmezésén, hiszen a kék és a zöld színű fénykard miatt a néző máris a Jedikre tud asszociálni.

A Zsivány Egyesben egyébként a legendás James Earl Jones kölcsönözte újfent a hangját Vadernek, a Disney és a Lucasfilm pedig úgy tűni a jövőben is gondol a rajongókra, hiszen gőzerővel zajlanak az Obi-Wan Kenobi sorozat előkészületei, amellyel kapcsolatban máris felröppent a híresztelés, miszerint Hayden Christensen is visszatér Anakin Skywalker szerepében.