Az új Majmok bolygója trilógia után új rebootot kaphat a kultikus franchise. Bár Matt Reeves rendezésével igencsak stabil rajongótábort szerzett magának a franchise, a Disney-nek további tervei vannak a koncepcióval.

Bár 2001-ben mozikba került változat nem igazán nyerte el sem a kritikusok, sem pedig a rajongók szívét, a 2011-es Lázadás, 2014-es Forradalom, illetve a 2017-es Háború cselekménye remek ívet írt le. A Disney és a Fox „látványos” egyesülése után azonban kérdésessé vált a filmszéria sorsa.

A Discussing Film magazin értesülései alapján azonban a Disney szeretné leróni a tiszteletét a klasszikus filmek előtt, így azok teljes rebootot kapnának. Pierre Boulle azonos című sci-fi regénye alapján készült film először 1968-ban került a mozikba Charlton Hestonnal a főszerepben, a további folytatások azonban nem igazán tudták megismételni az első rész áttörő sikerét.

A híresztelések szerint az új változat stábjában már ott van Daniel Torrence, aki produkciós vezetőként vesz majd részt a munkálatokban. A Disney feltehetően mindent új alapokra kíván helyezni a franchise-t illetően a 2017-ben lezárult trilógia sikerétől függetlenül.