Mel Gibson jelenleg is gőzerővel dolgozik a Passió folytatásán, amelyhez saját elmondása szerint két forgatókönyvet is fejlesztettek. Mondjuk a részleteket!

Gibson elárulta, hogy az elképzelései szerint a Passió 2 a lehetőségek szerint egy “struktúráltabb” forgatókönyv szerint készül majd, de az is előfordulhat, hogy egy másik változatra esik majd a választás, amely sokkal inkább egy “pszichedelikus utazásra” emlékezteti a nézőt.

Az Outstanding Screenplaysnek adott interjúban Gibson hozzátette, hogy a gyártás megkezdése már közel van, ugyanakkor ez egy “nagyvolumenű” vállalkozás, amelyet semmiképpen sem szeretnének elkapkodni.

“Tényleg át kell gondolni, hogy mit kell megmutatni, hogy megható legyen. Nem lehet lineáris az elbeszélés. Sok elemet kell tudnod egymás mellé helyezni, akár különböző korszakokból is, hogy teljesebb módon illusztráld valaminek a jelentését” - mondta Gibson.

A színész és rendező azt is elárulta, mit értett az alatt, hogy két forgatókönyvet készítettek a filmhez:

“Két forgatókönyvem van, az egyik nagyon strukturált és nagyon szilárd, közelebb áll ahhoz, amit elvárnánk. A másik pedig olyan, mint egy acid trip, mert más birodalmakba jutsz el. Úgy értem, a pokolban vagy. Olyan, mintha angyalok zuhanását néznéd. Teljesen őrületes lesz” - tette hozzá Gibson.

A 2004-ben megjelent Passió a 30 millió dolláros költségvetéssel szemben közel 612 millió dolláros bevételt termelt, noha a filmet hatalmas felháborodás követte a rendkívül erőszakos jelenetek miatt. A Jézust alakító Jim Caviezel (galériánkban) a film után gyakorlatilag kispadra került Hollywoodban, ám nagyon tűnik, hogy visszatér a folytatásban.

82 Passió  (2004)

dráma

Mel Gibson Jézus Krisztus életének utolsó tizenkét óráját dolgozza fel. A brutalitása miatt igen sokat vitatott alkotás soha nem látott módon jenelíti meg a Megváltó... több»