Teljesen új Batman-film készül

Egy teljesen új Batman produkciót rendelt be az HBO Max Latin America, amely a tervek szerint új fejezetet nyit a DC legismertebb karakterének történetében.

Batman Azteca: Choque de Imperios indítja el című animációs film Mexikóban játszódik majd, a streamingszolgáltató az projektről először az idei Guadalajarai Nemzetközi Filmfesztiválon adott hírt.

A történet az Azték Birodalom idején játszódik majd, amikor egy fiatal srác, Yohualli Coatl édesapját meggyilkolják. Yohualli Tenochtitlanba menekül, hogy figyelmeztesse Moctezuma királyt és főpapját, Yokát egy közelgő veszélyre. Yohualli a denevéristen, Tzinacan templomát használja búvóhelyként, ahol mentorával, Acatzinnal együtt edz, felszerelést és fegyvereket készít, hogy szembeszálljon a spanyol megszállókkal, és hogy bosszút álljon apja gyilkosain.

Yohualli karakterének a Narcos sztárja, Horacio Garcia Rojas kölcsönzi majd a hangját. A rendezői széket Juan Meza-León foglalhatta el, a produceri feladatokat pedig José C. García de Letona, Aaron D. Berger, Carina Schulze és Fernando De Fuentes látják el. A munkálatok Mexikóban zajlanak majd, ahol főként helyi művészeket alkalmaznak a projektnél.