2019.12.13   szerző: csd   hozzászólások: 0

Úgy tűnik, hogy a Marvel filmes univerzumában semmi sem tűnik el örökké. Korábban már szó volt arról, hogy Tony Stark újra felbukkanhat egy kisebb cameo erejéig a jövő év elején mozikba kerülő Fekete Özvegyben, az is felmerült azonban, hogy akár Thanos is újra visszatérhet még a franchise-ban.

Minderről Trinh Tran és Louis D’Esposito beszélt a The Art Of Marvel Studios’ Avengers: Endgame című kiadványban, bár mindketten leszögezték, hogy aki egyszer meghalt, azt nem lehet többé visszahozni, ugyanakkor az őrült titánt és seregét még Tony Stark semmisítette meg a Végjáték epikus csatája során egy csettintéssel, így akár ez a folyamat vissza is fordítható lenne.

„Thanos nem ’halt meg’ egyszerűen, valami más helyre kell, hogy kerülj, miután porrá válsz” – írja Tran.

Ha mindez talán nem is fog megtörténni később az MCU történetében, könnyen lehet ugyan, hogy Thanos csakugyan visszatérhet még az Örökkévalókban, amelynek cselekménye nagy valószínűséggel, jóval korábban a Bosszúállók sztorija előtt játszódik majd. Így az is lehet, hogy Thanost akár fiatalon vagy akár tiniként is láthatják majd a rajongók.

Bár a Végjáték egy közel 10 éves korszakot zárt le a Marvel történetében, egy további elmélet szerint jócskán lesz még tennivalójuk a hősöknek, hiszen az őrült titán alighanem egy csettintéssel létrehozhatta Galactust, aki legalább akkora veszélyt jelent majd az univerzumra, mint teremtője. Valódi válaszokat azonban az Örökkévalókban kaphatunk majd, amely 2020. november 5-én kerül majd a mozikba.