71 Thor  (2011)

Mindannyian jól tudjuk, hogy a Marvel moziverzum csak látszólag áll egymással laza kötelékben álló filmekből. Valójában e filmeket hihetetlenül szoros kapocs fogja össze, tele vannak egymásra való oda-vissza utalgatásokkal. Ez rengeteg easter egget, vagyis húsvéti tojást is jelent, olyan apró elrejtett jeleket, nyomokat és utalásokat, amelyeket csak az avatott rajongói szem vesz észre. Így lehet az is, hogy Thanos kesztyűje már 2011-ben a legelső Thor moziban is szerepelt. Nem vetted észre, ugye?!

Valójában egy olyan apró easter eggről van szó, ami felett nagyon könnyű elsiklani, hiszen csak a másodperc töredék részéig szerepel a képernyőn. Még viszonylag a film elején, amikor Odin épp kinevezni készül Thort az utódjának, jégóriások törnek be Asgard széfjébe. Odin megérzi őket és rájuk szabadít egy őrzőt, egy hatalmas és pusztító robotot, amely pikk-pakk le is rendezi a bandát. A csata egyik jelenetében lehet látni a háttérben, amint egy folyosó sötét, alig megvilágított szegletében ott pihen egy pultituson a Végtelen köveket egybe kovácsoló kesztyű.

Igen ám, csakhogy ez felvet néhány további kérdést is. Thanos először a Bosszúállók: Ultron kora extra jelenetében szerepel, ahol már a bal kezén viseli az ekkor még teljesen üres kesztyűt. A Thorban viszont eleve egy jobbkezes kesztyűt látunk, ráadásul azon jól láthatóan mindegyik Végtelen kő rajta van.

Ezt a logikátlanságot végül a Thor: Ragnarökben tették tisztába. Itt derül ki, hogy tulajdonképpen a Marvel ezen univerzumában két kesztyű is létezik, de természetesen az egyik hamis. Mégpedig az, amelyik Asgard széfjében volt, ezt maga Hela fedi fel. Arra viszont még itt sem kapunk választ, hogy Odin vajon miért tartott a legbecsesebb kincsei közt egy ócska hamisítványt a kesztyűből.