Simon Pegg megnyílt személyes küzdelmeiről, és elárulta, hogy eltitkolta alkoholizmusát, miközben a Mission: Impossible III forgatásán dolgozott a 2000-es években. A színész a BBC "Desert Island Discs" című műsorának egyik legutóbbi epizódjában beszélt erről, a Guardianon keresztül.

"Nagyon sunyivá válsz, ha ilyesmi van az életedben" - mondta Lauren Laverne-nek, a rádióműsor házigazdájának.

Pegg, aki a sorozatban az IMF technikai terepügynököt, Benji Dunnt alakítja, elárulta, hogy egy sor mentális problémával küszködve alakult ki nála a függőség. Az ügyet a  2006-ban bemutatott film forgatása alatt megtartotta magának.

"Megtanulod, hogyan kell csinálni anélkül, hogy bárki észrevenné, mert átveszi az irányítást. Fenn akarja tartani magát, és mindent megtesz azért, hogy ne állítsák meg" - mondta Pegg -"De végül eljut egy olyan pontra, amikor már nem lehet elrejteni, és ekkor szerencsére ki tudtam szállni a merülésből".

Pegg a felépüléshez vezető útját lánya 2009-es születésének tulajdonítja. 

A Laverne-nel folytatott beszélgetés során Pegg megosztott néhány részletet a Mission: Impossible sztárjával, Tom Cruise-zal kapcsolatban akivel már négy "MI" filmben szerepelt együtt, az ötödik, a Mission: Impossible - Leszámolás 1. Rész pedig idén nyáron jelenik meg.

"A kapcsolatom vele nagyon egyszerű és baráti" - mondta Pegg - "Mindig is nagyon könnyű kapcsolat volt. Azt hiszem, amikor rájössz, hogy ha találkozol az emberrel, nem pedig a körülötte felépített mitológia sűrűjével, az más élményt nyújt. Úgy értem, imádja [a hírnevet], és nagyon élvezi. Ez minden, amit ismer. Ez ad neki energiát és sarkallja őt." - mondta Cruise-ról.