Titokban készül az Obi-Wan szólófilm?

Az Obi-Wan film a híresztelések szerint már az előkészítési fázisban jár, és jövő tavasszal el is kezdik forgatni. Amióta a Disney 2012-ben felvásárolta a Lucasfilmet, és bejelentették, hogy a Skywalker-saga folytatás-trilógiáját különálló filmek is kiegészítik majd, többször pletykáltak arról, hogy Obi-Wan külön filmet kap.

A címszerepben természetesen mindenki Ewan McGregort képzeli aki, aki azonban már többször lehűtötte a rajongókat azzal, hogy ez csak pletyka.

Bár a Lucasfilm hivatalosan sosem jelentette be, hogy tervezik a filmet, tavaly augusztusban mégis szóba került, hogy Stephen Daldry ül majd a rendezői székbe, és az Obi-Wan még munkacímet is kapott (Joshua Tree) – ám azóta nem igazán lehetett hallani felőle semmit. Legfeljebb annyit, hogy nagyjából egy évnyi előkészítésre van a tényleges forgatástól.

A Fantha Tracks szerint a film kreatív csapata már nagyban ötletel, készülnek a történetvázlatok és konceptuális rajzok, és a filmet majd a londoni Pinewood Studiosban forgatják a következő Star Wars epizód befejezése után – amit valamikor jövő áprilisban kezdenek majd el.

Ám még mielőtt túlságosan izgatottak lennénk a hír hallatán, érdemes néhány tényt figyelembe venni: többek között azt, hogy ezeket a híreket sem a Disney, sem a Lucasfilm nem erősítette meg hivatalosan – illetve a 2020 decemberi, tervezett premierdátum sem tűnik tökéletes időpontnak. Arra az évre a stúdió már betervezett egy Indiana Jones 5-öt, és két ekkora volumenű filmet nem biztos, hogy egy évben hoznának ki, illetve akkor jelenik majd meg az Avatar: A víz útja és a Sherlock Holmes 3, amely konkurenciákat jobb lenne elkerülni.

Persze: bármikor elképzelhető, hogy a stúdió mégis előrukkol a film ötletével, de ez eddig egyelőre úgy tűnik, hogy csak a rajongók álma. Egy Obi-Wan spinoffnak minden bizonnyal meg lenne a helye a Star Wars-univerzumban, kérdés, hogy idő és pénz lesz-e rá. De ha sosem készülne el – akkor is elég sokat tudunk már a Jedik életéről így is.