Keanu Reeves amellett, hogy napjaink egyik legnépszerűbb és legkeresettebb színésze, egyúttal egy rendkívül gondoskodó testvér is.

Keanu Reevesnek köztudottan nagyon nehéz gyermekkorral kellett megküzdenie. Amikor mindössze 3 éves volt, apja elhagyta a családot, a fáma szerint a színész 13 éves korában látta a férfit utoljára.

Édesanyja többször megpróbált párkapcsolatot létesíteni másokkal, ezek a gyakori változások pedig kihatottak Keanu és testvére Kim életére is, emellett a színésznek két féltestvére is van: Karina, édesanyja egy másik kapcsolatából, és Emma, édesapja egy másik kapcsolatából.

1991-ben Kim Reeves megbetegedett, így Keanu úgy döntött, hogy testvére egészségét helyezi előtérbe, így a forgatásokat is mellékvágányra tette, majd eladta a házát, hogy családja közelében élhessen.

Kim egy későbbi interjúban valóságos hercegnek nevezte testvérét, mivel betegsége idején szinte minden rezdülésére odafigyelt. Kim egyébként jelenleg Rómában él visszavonultan, és ma már remek egészségnek örvend.

Keanu nem mellékesen Karináról sem feledkezett meg, hiszen mindenben támogatta féltestvérét, hogy filmes karrierjét.