Nem egyedi alkalom, hogy a rendező egyúttal szerepet is vállal a saját produkciójában, Matthew Ninaber azonban valami egészen új szintre emelte ezt a megoldást.

Megérkezett ugyanis a Shudder következő nagy dobásának, a Death Valley előzetese, amelytől még a legelszántabb sci-fi horror rajongóban is megfagy a vér. Ám hiába is keresné az illető Ninabert a bejátszásban, a rendező bújt ugyanis annak a szörnynek a bőrébe, aki elől úgy tűnik nincs menekvése hőseinknek.

A Death Valley története szerint néhány zsoldost bérelnek fel egy biomérnök felkutatására, aki feltehetően egy a hidegháborúból megmaradt titkos kísérletek folytatására kialakított laboratóriumban tartózkodik.

A csapat megérkezik a helyszínre, amit azonban ott találnak, arra egyikük sem számított, hiszen egy ismeretlen és borzalmas teremtmény veszi őket üldözőbe a kísértetjárat létesítmény falai között.

Ninanber alakításával korábban egyébként a 2020-ban megjelent és meglehetősen nagy sikernek örvendő Psycho Goreman címszerepében találkoztak a nézők.