Mielőtt a SAG-AFTRA színészei a múlt héten sztrájkba léptek volna, Tom Cruise váratlanul megjelent a tárgyalásokon.

A The Hollywood Reporter Crusie személyesen is részt vett a megbeszéléseken, hogy megpróbálja rávenni az AMPTP-t (Alliance of Motion Picture and Television Producers), hogy a jövőben szabályozza a mesterséges intelligencia bevonását a produkciók fejlesztése során.

Cruise egyébként maga is leállította a következő Mission: Impossible film forgatását, most pedig nagyon úgy tűnik, így volt az egyik legbefolyásosabb hollywoodi személyiség, aki részt vett a tárgyalásokban.

Barry Diller médiamogul ehhez kapcsolódóan azt nyilatkozta, hogy a Cruise-hoz hasonló top filmsztároknak nagyjából 25%-os fizetéscsökkentést kell vállalniuk, hogy segítsék az iparág túlélését. 

“Valószínűleg mindenki túl van fizetve a csúcson. Az egyik ötletem az volt, hogy jóhiszemű intézkedésként mind a vezetőknek, mind a legjobban fizetett színészeknek 25 százalékos fizetéscsökkentést kellene vállalniuk, hogy megpróbáljuk csökkenteni a különbséget azok között, akiket magasan fizetnek, és azok között, akiket nem” - nyilatkozta Diller, és bár Cruise-t nem emelte ki név szerint, jelenleg ő az, aki pályafutása során közel 1 milliárd dollárt keresett.

Cruise a surrey-i Longcross stúdióban forgatott, mielőtt a sztrájk miatt leállt volna a forgatás, és bár a munkálatok nagy része már befejeződött, Christopher McQuarrie rendező elmondása szerint a film legnagyobb nemzetközi felvétele még nem készült el.