Tom Cruise elintézte: Végállomás, az űr!

Arról, hogy Tom Cruise a világűrben forgat majd filmet, már hónapokkal korábban érkezett hír, van itt valami azonban, amely minden korábbi elképzelést felülmúl.

Cruise filmje a Space Entertainment Enterprise segítségével valósul majd meg, a vállalat viszont ennél is nagyobb léptékű tervvel állt elő. A SEE ugyanis nyilvánosságra hozta egy olyan űrállomásmodul tervezetét, amely a jövőben egy sport- és szórakoztató arénát, valamint egy tartalomgyártó stúdiót foglal magába.

Az elképzelések szerint 2024-re megépülő SEE-1 névre keresztelt modul a tervek szerint filmek, televíziós, zenei és sportesemények, valamint olyan művészek, producerek és alkotók befogadására lesz alkalmas, akik mikrogravitációs környezetben szeretnének tartalmat készíteni. 

“A SEE-1 hihetetlen lehetőség az emberiség számára, hogy egy másik területre lépjen, és egy izgalmas új fejezetet kezdjen az űrben” - nyilatkozták Dmitry és Elena Lesnevsky, az SEE alapítói.

Egyelőre persze kérdéses, milyen célközönség számára lesznek elérhetők az űrállomás szolgáltatásai. A modul a Nemzetközi Űrállomás részeként épül meg, a tervek szerint pedig 2028-ra válik le és áll saját pályára. A modulról látványterv is készült, amelyet lentebb megtekinthető.