77 M: I-2  (2000)

Ma már nehéz elképzelni bárki mást a mozikban Farkasként vagyis Rozsomákként (ahogy a képregényekben eredetileg hívták), mint Hugh Jackmant. Pedig annak idején, amikor az ezredforduló előtt kiválasztották a szerepre, a rajongók a fejüket fogták, hogy ez mennyire rossz döntés. De tévedtek, Jackman pedig bizonyított. És azt tudtátok, hogy csak egy hajszálon, illetve pontosabban Tom Cruise-on múlt, hogy végül ő futott be?

Történt ugyanis, hogy akkoriban forgatták a M: I-2-t, amelyhez persze Jackmannek a világon semmi köze nem volt. Egy bizonyos Dougray Scottnak viszont annál inkább, aki akkor még feltörekvő hollywoodi színész volt. Ő játszotta Sean Ambrose-t, az ügyeletes gonoszt. A forgatás még javában zajlott, amikor megérkezett a felkérés a Foxtól Scott felé: legyen ő a készülő X-Men - A kívülállók mozi Farkasa. A színész hajlott is volna a dologra, hiszen ez akár a nagy kiugrást is jelenthette volna a karrierjében.

Csakhogy Tom Cruise egyszerűen nem engedte el a forgatásról. Az akkor karrierje csúcsán lévő Cruise nem akarta, hogy Dougray Scott megossza a figyelmét, így arra kérte, hogy ne vállalja el Farkas szerepét. Pedig a általában az ilyen problémákat könnyedén meg lehet oldani a forgatási menetrendek egymáshoz igazításával, ez meglehetősen bevett szokás Hollywoodban. Mégis, Tom Cruise hallani sem akart arról, hogy Scott ne minden idegszálával a M: I-2-re koncentráljon.

Így végül Dougray Scott visszautasította a felkínált szerepet, ami Hugh Jackmannél landolt, a többi pedig már történelem. Ahogyan az is, hogy Jackman máig igen felkapott sztár, amit nagy részt Farkas szerepének is köszönhet. Scott pedig Hollywoodban nem sok sót evett meg a következő években, így lassan áttért a TV-sorozatok világába, ahol azért rendszeresen foglalkoztatott színésszé vált.