Tom Cruise hajlandó motorral lezuhanni egy szikla széléről, de a jelek szerint egy sztár társát megrúgni, ez az a pont, ahol meghúzza a határt.

Az Entertainment Weeklynek adott interjújában Cruise a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész kapcsán mesélt arról, hogy kollégája, Pom Klementieff gyakorlatilag könyörgött neki, hogy rúgja hasba, amikor egy harci jelenetet forgattak. Cruise ezt nem volt hajlandó megtenni.

"Folyton azt mondtam neki, hogy csak rúgjon meg itt" - mondta Klementieff, miközben a hasára mutatott -  "Éppen a hasizmomat szorongattam. [Azt mondtam], hogy 'Csak rajta!'. Erre ő: 'Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem'. Azt mondtam: 'De ez segíteni fog nekem!' De ő nem akarta megtenni."

Klementieff, akit leginkább a James Gunn által rendezett A galaxis őrzői filmekből és a Marvel Moziverzumban játszott Mantis szerepéről ismerhetünk, csatlakozik a Mission: Impossible franchise gárdájához Paris szerepében, aki a film fő gonosztevőjének, az Esai Morales által alakított karakternek a csatlósa. A színész úgy jellemezte Paris-t, mint: "nagyon, nagyon, nagyon kaotikus elemet a történetben".

"Nem számít, milyen mélyen van a háttérben, az ember folyamatosan figyelni fogja, és azon gondolkodik, hogy mit fog csinálni" - mondta Klementieff -  "[Ő] mindent elpusztít, ami az útjába kerül. Lázadó, gyilkos, rendkívül képzett és eléggé magányos is".

Bár Cruise nem volt hajlandó gyomron rúgni Klementieffet, a film forgatását azzal kezdte, hogy egy szikla széléről motorral lezuhant egy sziklafalról. Ez a kaszkadőrmutatvány volt Cruise eddigi legveszélyesebbje karrierje során.

A színész nemrég az Entertainment Tonightnak elmondta, hogy a kaszkadőrmutatványt a forgatás első napján akarta leforgatni, hogy a stáb tudja, ha át kell írni a filmet, mert nem élte túl:

"Nos, tudjuk, hogy vagy folytatjuk a filmet, vagy nem. Tudjuk meg az első napon!" - mondta Cruise -"Tudassuk az első napon, hogy mi fog történni: Folytatjuk-e mindannyian, vagy egy nagy átdolgozás lesz?"

"Edzettem és készen álltam" - tette hozzá a színész - "Pengeélesnek kell lenned, amikor ilyesmit csinálsz. Nagyon fontos volt, amikor a filmet készítettük elő, hogy valóban ez legyen az első dolog. Nem akartam ezt félbehagyni, és más dolgokat forgatni. Mindenki fel volt készülve."

Ethan Hunt legújabb bevetése július 12-én kerül a mozikba a Paramount Pictures forgalmazásában.