Tom Hiddleston lehet SandmanA kép forrása: Photo © Music Box Films

A Sandman képregény szerzője Tom Hiddlestont szeretné az adaptáció főszerepére.

Neil Gaiman épp egy éve jelentette be, hogy egész estés filmek kap népszerű képregénye, a The Sandman. A korábbi híresztelések szerint Joseph Gordon-Levitt a filmnek egy személyben lett volna rendezője, főszereplője és producere is. Januárban a színész annyival helyesbítette az értesüléseket, hogy egyelőre csak producerként köteleződött el a produkció mellett, de hozzátette, nem kizárt, hogy a rendezői széket és a szerepet is bevállalja.

Az ezt követő hónapokban mély hallgatás övezte a projektet, de Gaiman, a Sandman szerzője a Radio Times-nak adott legfrissebb interjújában elmondta, Tom Hiddlestont szeretné megnyerni Morpheus szerepére, bár azt is elismerte, hogy egy ideig erősen fontolóra vette Johnny Depp és Benedict Cumberbatch szerződtetését. Utóbbi már biztosan nem fog összejönni, ugyanis a színész elvállalta a Doktor Strange képregény-adaptáció főszerepét, és bár egyelőre nincsenek információk arról, hány filmre írt alá, a Marvel nyilvánvalóan bebiztosította magát egy teljes franchise-ra.

Gaiman és Joseph Gordon-Levitt jelenleg is dolgozik a projekten, melynek forgatókönyvét Jack Thorne írja. A szerző az interjúban elmondta továbbá, hogy reményei szerint még karácsony előtt a kezébe veheti a szkriptet. A film produceri munkálataiból Az acélembert és a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala könyvét is jegyző David S. Goyer is kiveszi a részét.

Ami a képregényt illeti, a Sandman Morpheus, az álom ember alakú istenének történetét meséli el. Morpheus egy okkult szertartás következtében 70 évre fogságba kerül, szabadulása után azonban kénytelen azzal szembesülni, hogy a birodalom, melyet felépített, megsemmisült. Újonnan nyert szabadságát arra használja fel, hogy bosszút álljon korábbi rosszakaróin, és újra felépítse az elveszett birodalmat.

A The Sandman 2016-ban debütált a mozikban.