Tönkretett gyerekkor: Amikor a Jégvarázsból horror lesz (videó)

Azt hiszem, a legtöbbünk legalább gyerekkorában elütötte azzal az időt, hogy a tankönyvei illusztrációit kidekorálta. Bajuszt vagy cigit rajzoltunk a történelmi személyek portréira, a szövegek köré képregények kerültek, olykor jóval obszcénabb dolgok is születtek itt-ott. Manapság nagy divat különféle (akár felnőtteknek szóló) színezőkönyveket vásárolni, mivel remek pihenés és kikapcsolódás tud lenni, ami akár órákra lefoglalja az embert.

Ugyanakkor vannak olyan arcok is, akik ezt a színezősdit konkrétan professzionális szintre emelték. Ilyen többek közt Jordan Persegati is, aki ezen belül is a horrorra specializálta magát. Lényegében képes bármely teljesen ártatlan képből néhány ceruzával és filctollal valóságos rémálmot varázsolni.

És ha már varázslatnál járunk, egyszer a kezébe került egy Jégvarázs kifestőkönyv. Naná, hogy Jordan nem bírt magával és munkához látott, amit egy videóban meg is örökített. A bemutató elején még mondjuk úgy, a hagyományos módon színezte ki Elza és Anna egyik képét, ám ami utána következik… Nem kímélte Olafot (ő két képet is kap), a trollokat és Anna is megkapja a magáét.

A videót nézve igazából nem is feltétlenül a végeredmények a hátborzongatók. Azt meg kell hagyni, hogy Jordan Persegati valóban profi munkát végez mindegyik képen, de ami tényleg felállítja az ember hátán a szőrt, az maga a karakterek transzformációja. Ahogy a mosolygós Olaf apránként megőrül a képen. Vagy ahogy a bohókás troll szép fokozatosan egy beesett tekintetű gnómmá alakul át. Hogy a kócos Anna dermesztő boszorkánnyá formálásáról már ne is beszéljünk…