Már a Sonic, a sündisznó mozifilm megszületése sem volt egyszerű. Amikor a készítők bemutatták az első előzetest, valóságos népharag zúdult a nyakukba. A sok évtizedes múltra visszatekintő videojáték-karakter ugyanis finoman szólva sem hasonlított saját magára. Olyan nagy volt a felháborodás, hogy a készítők gyorsan vissza is ültek a tervezőasztalhoz és egy sokkal meseszerűbb karakterrel rukkoltak elő később.

A film végül egész jól sikerült, kaptunk egy szerethetően szeleburdi karaktert és egy érdekes főgonoszt Jim Carrey alakításában. A filmben azonban van egy jelenet, amely beindította néhány rajongó fantáziáját. Elkezdtek egy picit számolgatni és rémisztő titokra bukkantak rá.

A filmnek viszonylag az elején van egy jelenet, amikor Sonicból hatalmas elektromágneses kisülés robban elő. Ez szabályosan letarolja a környéket és nem csak Green Hills városában, de lényegében az USA teljes észak-nyugati régiójában tartós áramszünetet idéz elő.

A rajongók emiatt kezdtek számolgatni, amihez valós egészségügyi statisztikákra támaszkodtak. Az adatok a térségben a koraszülöttek számára vonatkoztak. E számítás pedig arra az ijesztő következtetésre jutott, hogy Sonic ezzel az áramszünettel közel félezer inkubátorban fekvő koraszülött csecsemő életét oltotta ki… Szerencsére mindez csak fikció.