72% 110 szavazat
A védenc

A védenc

The Protégé
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
30
Szereplők (30)
20
Képek (20)
5
Videók (5)
4
Érdekességek (4)
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum
Lejátszás
drg0602  

Hol nézheted

Robert Patrick
Samuel L. Jackson
Maggie Q
Maggie Q
Michael Keaton
Maggie Q
Michael Keaton
Maggie Q
Maggie Q
Samuel L. Jackson
Robert Patrick
Maggie Q
Samuel L. Jackson
Maggie Q
Samuel L. Jackson
Michael Keaton
Maggie Q
Maggie Q
Michael Keaton
Michael Keaton
Michael Keaton

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Anna és Rembrandt a legjobbak a szakmájukban. A két profi bérgyilkos múltja rendkívül titokzatos, és mindkettőjüknek köze van a Vietnamban történtekhez.

Egész életükben rivalizáltak egymással, amikor azonban Anna mentorát, Moodyt váratlanul meggyilkolják, a két ellenféből szövetséges… Több


Rendező: Martin Campbell
Forgatókönyvíró: Richard Wenk
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2021.09.16. | Telekom TVGO (2022.03.01.) | HBO Max (2022.04.01.)
 
2022.06.11 drg0602

legújabb vélemény

Elég brutális jelenetekkel fűszerezett akciófilm. Az biztos, hogy nem egy hétköznapi akciófilm. Brutalitás az van benne rendesen. Nekem helyenként már sok volt a gyilkolás, de azért nem rossz film, tetszett. Vannak üresjáratok a filmben, de az kell i... Több

1
 
2021.09.20 BRANTON

Korrekt

Szerintem pedig ez egy bőven korrekt akciómozi lett. A sztori egyáltalán nem újkeletű, egyszerű és kiszámítható. Az akciók viszont nagyon oda vannak téve. Sz@rni rá, hogy Maggie Q vasággyal 50 kg, s mindenkit elintéz... Valahogy engem nem tud már zavarni. A színészek is teljesen rendben voltak. Ami pedig a korhatár besorolást illeti, szerintem ez simán 18+, ha egy "Lőpor Turmix" is az. Nem jó film, nem rossz film, inkább egy kellemes szórakozás. Korrekt.

1
 
2021.08.28 Eastern79

Majdnem klasszikus bosszúmozi

Martin Campbell, a Casino Royale rendezője ezúttal olyan nevekkel forgatott egy majdnem klasszikus bosszúmozit, mint Michael Keaton, Maggie Q, Samuel L. Jackson és Robert Patrick. David Tattersall operatőr neve is jól cseng a filmcsemegék kedvelői számára, és bizony most sincs ok panaszra. Az ázsiai színésznő tökéletes választás volt a szerepre, ugyanis néha James Bondot megszégyenítő akciókoreográfiákat láthatunk, és Maggie Q bizony kemény, mint a kő. Keaton is remekel a gonosztevő szerepében, Samuel L. Jackson pedig szinte el sem tudja rontani a szerepeit. Nincs túlbonyolítva a történet, egyenesen haladunk A pontból B pontba, felesleges mellékszálak nélkül. Éppen úgy, ahogy a főszereplő akciózik; lendületesen darálja az elé kerülő rosszfiúkat. És hogy mitől "majdnem" klasszikus? Pontosan ettől; miközben bérgyilkosék életébe nyerünk bepillantást, elveszti jelentőségét a jó és rossz fogalma, ugyanis itt senki sem galamblelkű és makulátlan lelkiismeretű, pusztán csak a céljaik és motivációjuk különbözik. A határvonalak ilyen jellegű elmosása engedi meg azt is, hogy üldöző és üldözött egymásra találjon egy rövid légyott erejéig. Lendületes, látványos, akciódús mozi remek színészekkel.

0
 
2022.04.03 Tonyka

Újabb jelentkező a női John Wick szerepére

Sokasodnak a női főszereplős akciófilmek. Hiába, emancipáció van, napjainkban trendibb, mint valaha a téma mögé állni. Az elmúlt években láttunk nem egy hasonló filmet. Meglehetősen hullámzó teljesítménnyel. Kinek elhisszük, hpgy a 110 kilós kétajtós szekrényeket dobálják, és verik őket a sárgaföldig, kinek meg nem. Nagyon sok múlik a koreográfián, az operatőrön, az akciók dinamikáján. Legújabb darabunkban nem igazán lehet panaszunk egyikre sem. Hősnőnk igazán dekoratív darab, amilyen törékeny, olyan veszélyes. Ami kissé hiteltelenné teszi, az a termete, van pár jelenet, amikor igencsak látszik, hogy jó esetben is 50 kg. Ettől függetlenül nem rossz, láttunk már rosszabbat. Samuel L. J. rutinból játszik, annyi ilyen karaktert tolt már, hogy álmából felkeltve is erőlködés nélkül hozza a tőle várhatót. Michael Keaton nem igazán tudom, mit keres ebben a filmben. Pláne ebben a szerepben. Nem mai csibész már, ez látszik is a mozgásán. Magam biztos nem őt választottam volna erre a szerepre. Nem rossz a film, beáll a közepesnél egy leheletnyit jobb hasonló filmek közé. Hang, kép rendben, laza, könnyed szórakozásnak megfelel, aztán a feledés homályába vész majd. 3 év múlva azt sem fogjuk tudni, hogy volt ilyen film.

0
 
2022.03.13 Emmersson

Elpazarolt idő

Jól indul, aztán bealvós lesz. A sztori gyenge. A verekedés Michael Keaton és Maggie Q között gagyi, látni, ahogyan várnak a másik mozdulatára, mintha cirkuszi akrobaták lennének. Robert Patrick pedig borzasztóan lepukkant! Sajna, az átlagos szintet sem üti meg - jövő héten már nem emlékszem a történetre.

0

A film 16 475 240 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 10 118 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

Abban a jelenetben, amikor Moody megkapja a születésnapi ajándékát, Giuseppe Arcimboldo Nyár és Tavasz című festményeit láthatjuk. A két festmény utalni kíván a két főszereplő, illetve a tisztes polgár és a bűnözői életmód kettősségére.Szerző: csd

#2
 

A film utalást tesz Marcel Proust "Az eltűnt idő nyomában" című regényfolyamára.Szerző: csd

#3
 

A forgatás Vietnamban és Romániában zajlott.Szerző: csd

#4
 
Értékelés: 5.5/10
(2021. 09. 30.)
Maggie Q és Samuel L. Jackson sokadszor is hozza azt, amiben a legjobbak, és Michael Keatont látva ugyan nehezen hihető, hogy 70 évesen ő a világ legjobb (nem visszavonult, visszatért, veterán, hanem A) testőre, aki félkézzel veri le a rosszfiúkat, és viszi ágyba a nőket, de a sármja révén kínossá azért nem válik a szerepben. Több