Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

A védenc (2021)

The Protégé
Filmadatlap
 
30
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
5
Videók

Galéria (20)

Robert Patrick
Samuel L. Jackson
Maggie Q
Maggie Q
Michael Keaton
Maggie Q
Michael Keaton
Maggie Q
Maggie Q
Samuel L. Jackson
Robert Patrick
Maggie Q
Samuel L. Jackson
Maggie Q
Samuel L. Jackson
Michael Keaton
Maggie Q
Maggie Q
Michael Keaton
Michael Keaton
Michael Keaton

Videók (5)

 
BRANTON   2021. 09. 20.

legújabb vélemény

0
Korrekt

Szerintem pedig ez egy bőven korrekt akciómozi lett. A sztori egyáltalán nem újkeletű, egyszerű és kiszámítható. Az akciók viszont nagyon oda vannak téve. [email protected] rá, hogy Maggie Q vasággyal 50 kg, s mindenkit elintéz... Valahogy engem nem tud már zavarni. A színészek is teljesen rendben voltak. Ami pedig a korhatár besorolást illeti, szerintem ez simán 18+, ha egy "Lőpor Turmix" is az. Nem jó film, nem rossz film, inkább egy kellemes szórakozás. Korrekt.

 
Eastern79   2021. 08. 28.

0
Majdnem klasszikus bosszúmozi

Martin Campbell, a Casino Royale rendezője ezúttal olyan nevekkel forgatott egy majdnem klasszikus bosszúmozit, mint Michael Keaton, Maggie Q, Samuel L. Jackson és Robert Patrick. David Tattersall operatőr neve is jól cseng a filmcsemegék kedvelői számára, és bizony most sincs ok panaszra. Az ázsiai színésznő tökéletes választás volt a szerepre, ugyanis néha James Bondot megszégyenítő akciókoreográfiákat láthatunk, és Maggie Q bizony kemény, mint a kő. Keaton is remekel a gonosztevő szerepében, Samuel L. Jackson pedig szinte el sem tudja rontani a szerepeit. Nincs túlbonyolítva a történet, egyenesen haladunk A pontból B pontba, felesleges mellékszálak nélkül. Éppen úgy, ahogy a főszereplő akciózik; lendületesen darálja az elé kerülő rosszfiúkat. És hogy mitől "majdnem" klasszikus? Pontosan ettől; miközben bérgyilkosék életébe nyerünk bepillantást, elveszti jelentőségét a jó és rossz fogalma, ugyanis itt senki sem galamblelkű és makulátlan lelkiismeretű, pusztán csak a céljaik és motivációjuk különbözik. A határvonalak ilyen jellegű elmosása engedi meg azt is, hogy üldöző és üldözött egymásra találjon egy rövid légyott erejéig. Lendületes, látványos, akciódús mozi remek színészekkel.

 
István   2021. 09. 09.

0

Azt hiszem, erre a filmre már nagy szükségem volt. Bár a színészi alakítások nem túl izmosak, ettől függetlenül szerintem nagyon érdemes rákattanni.

 
LordOfWings   2021. 09. 06.

0

Egy kicsit középszerűnek mondanám a filmet, de nincs is ezzel semmi baj, egy jó kis akciófilm ez, ami garantáltan ki is kapcsolja az ember agyát.

A film 16 475 240 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 10 118 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Abban a jelenetben, amikor Moody megkapja a születésnapi ajándékát, Giuseppe Arcimboldo Nyár és Tavasz című festményeit láthatjuk. A két festmény utalni kíván a két főszereplő, illetve a tisztes polgár és a bűnözői életmód kettősségére.

(csd)
 

A film utalást tesz Marcel Proust "Az eltűnt idő nyomában" című regényfolyamára.

(csd)
 

A forgatás Vietnamban és Romániában zajlott.

(csd)
 
Maggie Q és Samuel L. Jackson sokadszor is hozza azt, amiben a legjobbak, és Michael Keatont látva ugyan nehezen hihető, hogy 70 évesen ő a világ legjobb (nem visszavonult, visszatért, veterán, hanem A) testőre, aki félkézzel veri le a rosszfiúkat, és viszi ágyba a nőket, de a sármja révén kínossá azért nem válik a szerepben. több»