Hogy A halhatatlan gárda jó film-e vagy sem, azon sokáig lehet vitatkozni. Azt viszont nem lehet tőle elvitatni, hogy elég nagy visszhangot váltott ki, és a Netflix egyik legnézettebb saját gyártású filmje lett. Vagyis tulajdonképpen siker. És most még az is kiderült róla, hogy olyan formában is történelmet írt, amire kevesen gondolnának.

A filmet rendező Gina Prince-Bythewood ugyanis egy interjú során elárulta, hogy a film stábjának döntő többsége, vagyis nagyjából 85 százaléka nő volt. Ez bármilyen hollywoodi produkció esetében figyelemreméltó lenne, igazi ritkaságnak számítana. De egy akciófilm esetében bizonyosan először fordult elő ilyesmi.

A rendező azt is elárulta, hogy miért válogatta össze így a munkatársait. Úgy érezte, hogy ezzel megadhatja nekik a lehetőséget, hogy bizonyítsanak. Tény ugyanis, hogy ugyanazon pozícióban egy férfi sokkal hosszabb és tartalmasabb referencialistával rendelkezhet, mint egy nő. Ez egy ördögi kör: a nőket azért nem alkalmazzák annyiszor, mert nincs elég tapasztalatuk, de pont azért nincs elég tapasztalatuk, mert nem kapnak lehetőséget a bizonyításra.

A halhatatlan gárda stábjában így helyet kaphatott a Terilyn A. Shropshire vágó, az Oscar-díjas Sara Bennett VFX supervisor, Tami Reiker operatőr, Hayley Williams SFX supervisor és Mary Vogt jelmeztervező is.

A film egy titkos társaságról szól, amit halhatatlanok alkotnak. Céljuk, hogy fenntartsák a világ egyensúlyát, ezért ha kell, titokban beavatkoznak a történelem folyásába. Csakhogy egy katonai szervezet tudomást szerez a kilétükről és vadászni kezd rájuk, hogy megkaparintsa a halhatatlanság kulcsát.