Túl sok moziban túl sok előadás volt az animációs film nyitónapján, ez pedig egyesek szerint sérti Dél-Korea monopóliumok elleni törvényét. Ezzel együtt a Jégvarázs 2 könnyen lehet minden idők legsikeresebb animációs filmje az országban.

Dél-Koreában érdekes törvénykezés van, amely elsősorban a hazai gazdasági szereplők előtérbe helyezését célozza. Illetve azt, hogy a külföldiek ne szoríthassák háttérbe őket. Némileg ide köthető a monopóliumok ellen hozott törvény is, amely kimondja, hogy egyetlen vállalt vagy akár termék sem rendelkezhet egy adott piacon 50%-nál nagyobb részesedéssel.

Márpedig egy civil szervezet által benyújtott kereset állítása szerint a Jégvarázs 2 a november 23-i premierje napján a dél-koreai mozik vetítéseinek 88%-át tette ki, ezzel pedig csorbította a fogyasztók azon jogát, hogy maguk válasszanak filmet maguknak. Ugyanakkor a dolog nem ennyire egyszerű, ugyanis az aktuális dél-koreai törvénykezés egészen másképp kezeli a filmek piacát, arra a monopóliumok elleni törvény egyelőre nem terjed ki. Nincs ugyanis megszabva, hogy egy alkotás legfeljebb mennyi vetítéssel rendelkezhet.

Dél-Korea kulturális minisztere, Park Yang-woo korábban azt ígérte, hogy felül fogják vizsgálni a hazai készítésű filmek kötelező játszási idejének mennyiségét szabályozó rendeleteket. És ha szükséges, növelni fogják ennek mértékét. Emellett a kormányzó demokrata párt korábban előterjesztett egy indítványt, amely szerint az országban működő multiplex mozik műsorán egyetlen alkotás se kaphasson 50%-nál több műsoridőt. Természetesen a multiplexek üzemeltetői ellenzik e kezdeményezéseket, míg a helyi indie filmesek üdvözölnék a változásokat.