A legutóbbi két Transformers-film (Transformers: Az utolsó lovag, Transformers: A kihalás kora) összesen több mint 1,6 milliárd dolláros bevételt hozott. Mind a kettőnek Mark Wahlberg (galériánkban) volt a főszereplője. Adná magát, hogy az új opusz, Transformers: A fenevadak kora szintén Wahlberggel törjön a csúcsra, mégsem így történik. A franchise fejlődése más irányt vett, amibe ő már nem fért bele.

A hetedik Transformers-film az eddigi alakváltó robotok mellett fellépteti a Maximal család tagjait, a játékuniverzum rajongóinak nagy örömére. Ezek a robotok nem járművekké változnak, hanem állatokká. Természetesen vannak emberszereplők is, akik mellé Wahlberg egyrészt azért nem fért be, mert a történet jóval korábban játszódik, mint az eddigi robotos filmek, 1994-ben - vagyis prequelről van szó. Wahlberg karaktere csak 24 évvel később csöppen a robotok háborújába.

Az előzményfilmmel a stúdió új életet akar lehelni a franchise-ba, ahogy tette óvatosan az Űrdongóval öt éve. A Transformers: A fenevadak kora nagyon fiatal és etnikailag sokszínű színészcsapatot vonultat fel, így az új opusz egyik különlegessége, hogy Anthony Ramos az első színesbőrű színész egy Transformers-film főszerepében. A fiatalítás is kézenfekvő, ezt igazolta az Űrdongó, és az 51 éves Wahlberg korosztálya ebbe a koncepcióba nem fér bele.

A film 2023. június 8-tól látható a magyarországi mozikban.

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.12.15.)

Nem sokkal azután járunk, hogy Űrdongó megérkezett a Földre. A fenevadak korának története ez, amelyben az autobotok és az álcák leszármazottai, azaz a Maximálok és a... több»

UIP-Duna