Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
75%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
25
Vélemények
17
Képek
3
Videók
Rómeó és Júlia
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

Köszönöm,de köszönöm nem.Jó,elhiszem,művészi szabadság,új irányelvek,modern gondolkodás,de én ebből inkább kimaradok.Pocsék,és ízléstelen!IAz ilyen filmmel rémisztgetni lehet.

 
rbernadett   2015. 09. 13.

Nagyon szerettem ezt a modernkori feldogozást, és a zenéje valami fantasztikus. A hanghatás a moziban még rátett egy lapáttal. Először tudom, hogy furcsa volt, hogy a színészek az eredeti shakespeare-i nyelvet beszélik, de később már fel sem tűnt. A ... több»


 
Deku   2017. 08. 30.

Nagy meglepetést és örömöt okozott ez a film. Kedvencem lett habár ezt az elején még nem mertem volna állítani róla. Nagyon jól értett ahhoz, hogy elszórakoztasson és elfeledtesse minden problémám.

 
TomÁcs   2018. 04. 15.

A klasszikus Shakespearei történet legigényesebb feldolgozása. Nem túl fennkölt a szóhasználata, ezért közérthetőbb, mint néhány változata. A szereposztása szuper.

 
diumiu   2018. 01. 31.

Szeretem a feldolgozásokat, de azért nem szeretem ha nagyon eltér az eredetiről. Nos elsőre furcsa volt a rendező elképzelése, de összességében szeretem ezt a filmet.

 
Norbert93   2018. 07. 18.

Még anno a középiskolában kellett megnéznünk, mivel kötelező olvasmány volt és unott fejjel vártam a filmet, de Leo alakítása és a modern kori ábrázolás kreativitása nagyon tetszett. Aki hasonlóan érez a filmmel kapcsolatban, annak ajánlom, hogy tegyen egy próbát és nézze meg.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Nagyon nem kellett volna így feldolgozni és újraértelmezni az eredeti drámát. Nekem nagy csalódás volt az egész sajnos. Nem ajánlom ezért senkinek sem, inkább érdemes elolvasni a könyvet.

Leonardo DiCaprio
Claire Danes
Leonardo DiCaprio
Claire Danes
Claire Danes
Leonardo DiCaprio
Claire Danes
Leonardo DiCaprio
Claire Danes
Claire Danes
Leonardo DiCaprio
Claire Danes
Leonardo DiCaprio
Claire Danes
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Claire Danes
Diane Venora
Vincent Laresca
Harold Perrineau Jr.
Leonardo DiCaprio
Claire Danes
Leonardo DiCaprio

A film összbevétele 147 554 998 dollár volt (imdb.com).

 

A két főszereplő nem igazán kedvelte meg egymást a forgatás alatt. Claire Danes amikor csak lehetett, kerülte Leonardo DiCapriot. Gyerekesnek tartotta, Dicaprio pedig kolléganőjét tartotta unalmasnak.

(Puncs)
 

Kate Winslet szerette volna eljátszani a női főszerepet Leonardo DiCaprio mellett, ám végül úgy gondolta, hogy túl öreg lenne Júlia szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Capulet-ék báli jelenetében a szereplők mind a személyiségüknek megfelelő kosztümöt hordanak. Romeó például lovagnak öltözött, Júlia angyalnak, Tybalt ördögnek, Capulet császárnak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Claire Danes-nek és Leonardo DiCaprio-nak nagyon kevés időt hagytak az összecsiszolódásra. A legelső közös jelenet, amit felvettek a színészekkel az volt, mikor Romeó és Júlia együtt töltik az éjszakát. A jelenetben a színészek félmeztelenek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Donald McAlpine-nek komoly problémát jelentett a főszereplők első találkozását felvenni az akvárium előtt a folyamatosan visszatükröződő üvegfelületek miatt. Végül egy floureszkáló csővel oldotta meg a problémát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Baz Luhrmann rendező elküldte kazettán a film utolsó 20 percét a Radiohead-nek, hogy komponáljanak hozzá záró zenét. Ők elvállalták a felkérést.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Leonardo DiCaprio a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Claire Danes a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

147 millió USD volt a filmből szàrmazó bevétel.

(Bogi87)
 

A filmet az Egyesült Államokban és Mexikóban forgatták 14,5M $-ból.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.