Az Amerika Kapitány: Szép új világ című filmben az ex-Falcon, Anthony Mackie először használhatja új pajzsát a nagyvásznon Amerika Kapitányként.

Bár az egykori légideszantos katonát kíváncsian várják, hogyan teljesít majd Amerika első szuperhőseként, már a filmet megelőzően is volt ok kritikára a rajongók körében: az MCU akciófilmjének neve kevés tetszést váltott ki, különösen az Egyesült Államokban.

Az "Új világrend" kiegészítő cím az USA-ban jól ismert és elterjedt összeesküvés-elmélet emlékét idézte fel, amely szerint egy globális, többnyire zsidó elit vagy egy baljós titkos társaság hoz létre egy "Új világrendet", amelynek terve egy tekintélyelvű világkormány megalakítása.

Ez az összeesküvés-elmélet a kilencvenes évek eleje óta széles körben népszerű az USA keresztény fundamentalista, ezoterikus és jobboldali szcénájában, és különösen Trump hivatali ideje alatt új népszerűségi csúcsot élt meg.

Most meghallgatták a rajongók kívánságát: Anthony Mackie Harrison Forddal együtt, (aki a néhai William Hurtot váltja Ross tábornok szerepében az Amerika kapitány 4-ben), megosztott egy képet a forgatásról - és bejelentette a film új címét is.

Az MCU-akciófilm címe már nem "Amerika kapitány 4: Új világrend", hanem "Amerika kapitány 4: Szép új világ" lesz.