Új filmmel jelentkezik a Nyócker rendezője, itt a Kojot négy lelke friss előzetese

Már csak egy hónap van vissza Gauder Áron új filmje, a Kojot négy lelke mozibemutatójáig. 

Az egészestés animációs film 2023. március 16-tól lesz látható a hazai mozikban és ugyanekkor mutatkozik be Bordeauxban a Cartoon Movie animációs kongresszuson, ahol a Gauder Áront a Legjobb Európai Rendező díjára jelölték. 

Az emberiség előtt álló egyetemes kihívások kérdéseit is feszegető, különleges látványvilágú indián történetben az olajvezetékek lefektetése miatt kerül szembe egymással egy nagyvállalat és az őslakosok. Az otthonunkért tüntető közösség felidézi az indiánok mágikus teremtéstörténetét, amelyben Kojot kalandjain keresztül hozza közel a nézőhöz az indián szemléletet és azt a bölcsességet, ami segítségünkre lehetne abban, hogy a múlt tapasztalataira hallgatva a jövőt jobb irányba formáljuk. Addig amíg nem késő. 

A rendező Bereményi Gézával közösen írta a forgatókönyvet, melyet a legendás magyar dalszerző a magyar indián-amerikai kultúrkör atyja, Cseh Tamás által fordított indián mesék inspiráltak.

animáció

Az elismert animációs rendező, Gauder Áron (Annecy Cristal-díj) rendezésében készült Four Souls of Coyote az indiánok teremtésmítoszának eposzi kalandmeséje. A film a... több»

Rendező: Gauder Áron
Szereplők: Bozsó Péter, Pikali Gerda

via Cinemon