E.L. James következő kötete június végén jelenik meg.

A szürke ötven árnyalatával berobban írónő az Instagramon jelentette be, hogy Grey címmel még június 18-án megjelenik legújabb könyve, mely Christian Grey perspektívájából mutatja be az eseményeket. A kötet a Vintage Books gondozásában nyomtatott és e-book formában is megvásárolható lesz.        

"Christian egy összetett karakter, az olvasókat mindig érdekelték a vágyai, a motivációi és a zűrös múltja. Mindenki, akinek volt már párkapcsolata tudja, hogy minden történetnek két oldala van. Hatalmas öröm volt visszatérni, és együtt lenni Christiannel és Anával az ő világukban, és együtt dolgozni a Vintage fantasztikus csapatával" - árulta el E.L. James.

A siker már most borítékolható, hiszen a Dakota Johnson és Jamie Dornan főszereplésével készült filmadaptáció 570 millió dolláros bevételre tett szert, míg az 52 nyelvre lefordított A szürke ötven árnyalata a 2013-as megjelenését követően napjainkig több mint 90 milliós példányszámban fogyott világszerte. Igaz, a kritikusok fogadtatása mindkét formátumban meglehetősen negatív volt, azonban ez mit sem változtatott a kötetek és a film hihetetlen népszerűségén.