Újabb sztori Keanu Reeves segítőkészségéről

Lassan Dunát lehetne rekeszteni az olyan történetekkel, amelyek Keanu Reeves nagyságát hirdetik. De mit tehetnénk, ha napjaink egyik legnépszerűbb hollywoodi sztárja valóban egy remek fickó a hétköznapokban is? Számtalan sztori kering a neten arról, hogyan segített ki valakit a bajban, mennyire nagyvonalú volt egy forgatáson a munkatársaival vagy épp milyen közvetlen a rajongókkal. Most épp egy színésztársa, Octavia Spencer osztott meg egy kedves történetet róla.

Az eset jó húsz évvel ezelőtt történt meg, amikor Keanu Reeves épp fürödhetett a dicsfényben a Mátrix sikere miatt. Ő akkoriban már a legnagyobb hollywoodi sztárok sorát gyarapította, míg Octavia Spencer még csak bontogatta a szárnyait. A színésznő ekkor még inkább csak epizódszereplő volt néhány TV-sorozatban.

Octavia Spencer épp egy meghallgatásra készült, úton volt egy szövegkönyvért, amiből fel kellett készülnie. Éppen ezért nem is öltözött ki különösebben, saját bevallása szerint csak a kedvenc melegítőnadrágja és kissé szakadtiskolai pulcsija volt rajta – alatta meg semmi.

Autójával épp Beverly Hillsen hajtott keresztül, amikor az felmondta a szolgálatot. Az út közepén robbant le, ő pedig ott állt a formálódó dugó legelején. A környékbeli éttermek teraszain csak bámulták őt az emberek, mögötte pedig vad dudálásba kezdtek a türelmetlen autósok. Ekkor lépett oda hozzá egy fickó napszemüvegben és bukósisakkal a kezében.

A színésznő egyből felismerte, hogy Keanu Reeves az illető, aki barátságosan megkérdezte, segíthet-e neki, mire ő rávágta, hogy naná. Keanu Reeves oda is pattant az autó mögé és míg Octavia Spencer a volánnál ülve kormányzott, ő lassan félretolta a lerobbant autót az útról. Persze az emberek amint meglátták, hogy ki sietett a színésznő segítségére, mindjárt sokkal segítőkészebb lett mindenki.

Újabb példája annak, hogy a gazdagság és népszerűség nem száll mindenki fejébe, és a sikerek ellenére is a földön lehet maradni, és meg lehet maradni egy közvetlen, kedves embernek.