Az időutazás mindig is hálás téma volt Hollywoodban, de ha bárkit bármikor megkérdezünk, hogy e témában melyik az abszolút legjobb, akkor garantáltan mindenki a Vissza a jövőbe trilógiát vágja rá. A ’80-as években készült filmek köré hamar igazi kultusz nőtt, ami nagyban köszönhető a két főszereplőnek: Michael J. Foxnak és Christopher Lloydnak is.

A két színész a filmek után merőben más karriert írt le, mivel Foxról kiderült, hogy gyógyíthatatlan betegséggel küzd: Parkinson-kóros. Ez később a mozis pályafutása idő előtti befejezését is jelentette, azóta a betegség kutatására létrehozott alapítványa vezetésével foglalkozik, csak ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt.

A napokban viszont mégis megtette, mivel épp az alapítványa számára rendeztek egy póker-estet. És e rendezvényen felbukkant régi színésztársa és barátja, Christopher Lloyd is, akivel lőttek is néhány közös képet a régi idők emlékére. A képek láttán nincs olyan igazi rajongó, akinek ne dobbanna meg a szíve a nosztalgia jegyében.

A Vissza a jövőbe filmek az utóbbi időben egyébként új reneszánszukat élik, ami nagyrészt egy deepfake videónak is köszönhető. Ebben az első film egyik jelenetét láthatjuk, a két főszereplő arcát viszont két aktuális sztáréra cserélték: Marty McFlyt Tom Holland, Emmett Brown dokit pedig Robert Downey Jr. „játszotta” el. A rajongókat kissé meg is osztotta a video, de a többség azért eljátszadozott a gondolattal, hogy bő harminc év távlatából talán mégis itt lehet az ideje egy folytatásnak, rebootnak vagy remake-nek.

Ezek közül azonban nagyon nagy valószínűséggel még sokáig egyik sem fog megvalósulni, mivel a rendező Robert Zemeckis és az író Bob Gale már számtalanszor kategorikusan kijelentették, hogy amíg ők élnek, ezt nem fogják hagyni. És mit szólt minderről Tom Holland, akit már az új Marty McFlynak (vagy épp az ő fiának) vizionál mindenki? A lehető legszimpatikusabb választ adta a kérdésre: az a film egyszerűen tökéletes, így esze ágában sincs remake-t készíteni belőle, hisz az úgysem lehetne jobb az eredetinél.