Az már az első epizódban is bebizonyosodott, hogy a Sárkányok háza hozza majd azt a brutalitást és fordulatokban gazdag cselekményt, amelyet a Trónok harca rajongói okkal várhatnak el a spin-offtól.

Nem volt ez másként a legutóbbi felvonásban sem, ezen a ponton pedig szeretnénk is jelezni, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmaz.

A Sárkányok háza ötödik epizódjában Criston Cole felfedte valódi arcát. Mint kiderült, a karakter nem annyira “lovagias”, mint ahogy azt a rangja megköveteli tőle. Rhaenyra feleségül megy Laenorhoz, Corlys Velaryon fiához, egy politikai megállapodás keretében, amely a Targaryen és a Velaryon család között született.

Laenor viszont bevallja a hercegnőnek, hogy valójában meleg, és hogy Joffrey-ba szerelmes, viszont ajánlatot tesz Rhaenyra számára, hogy továbbra is tartsák fent a házasság látszatát.

Rhaenyra közli Criston Cole-lal, hogy továbbra sincs akadálya annak, hogy viszonyuk legyen, viszont a férfi számára elfogadhatatlan ez a helyzet, így azt szeretné, hogy Rhaenyra lemondjon a trónról, hogy azután együtt megszökhessenek.

A hercegnő számára ez elfogadhatatlan, így Cole elárulja a királynénak, Alicent Hightowernek, hogy mi is történt közöttük. A helyzet egyik legnagyobb áldozata mégis Joffrey, aki megpróbál Cole lelkére beszélni a cinkosságban, Cole viszont álnokul leszúrja őt az esküvőn a násznép szeme láttára.

A Tűz és vér című köteten alapuló sorozat már a kezdetektől fogva egy komoly háború előszelével riogat, amelyhez úgy tűnik, hogy egyre közelebb kezdünk kerülni.