Megjelent Anthony Bourdain új, nem hivatalos életrajza, amely először tartalmazza a sztárséf szöveges üzeneteit a 2018-ban bekövetkezett öngyilkossága előtti napokból.

A kötet többek között Bourdain karrierje, elhidegült házassága és Asia Argento színésznővel való problémás kapcsolata körüli titkokat tárja fel. A Charles Leerhsen szerkesztésében készült Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain hivatalosan október 11-én kerül majd a boltokba.

“Én is utálom a rajongóimat. Gyűlölöm, hogy híres vagyok. Utálom a munkámat. Magányos vagyok és állandó bizonytalanságban élek” - olvasható Bourdain Ottavia Busia-Bourdainnek írt üzenetében, akivel mindvégig bizalmas kapcsolatot ápolt.

Bourdain zaklatott lelkiállapot ára főként Asia Argentoval folytatott üzenetváltások mutatnak rá főként. Leerhsen könyve a pár viharos kapcsolatának krónikája, amelyben mindkét fél nemtetszését fejezte ki a közösségi médiában közzétett fotókkal kapcsolatban, amelyeken Bourdain családjával látható, Argento pedig egy francia riporterrel táncolt a római Hotel de Russie előcsarnokában.

“Jól vagyok. Nem vagyok rosszindulatú. Nem vagyok féltékeny arra, hogy egy másik férfival voltál. Nem vagy a tulajdonomban. Szabad vagy. Ahogy mondtam. Ahogy ígértem. Ahogy valóban gondoltam. De te figyelmetlen voltál. Meggondolatlanul bántál a szívemmel. Az életemmel” - írja Bourdain.

A Times beszámolója szerint Bourdain ezután azt írta, hogy fájt neki, hogy "a randevúra" egy olyan szállodában került sor, ahol korábban együtt érezték jól magukat. Argento erre azt válaszolta, hogy "ezt nem bírom elviselni", és azt mondta, hogy a férfi birtoklási vágya miatt nem tud tovább a kapcsolatban maradni.